Συναυλίες
1036 views 0 comments

Βασίλης Τσαμπρόπουλος : «Με πίστη και ελπίδα δεν υπάρχει στόχος ανέφικτος»

by on Αύγουστος 1, 2014
 

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας ανακοινώνει τη δημιουργία της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens

Στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εκεί που δεν υπάρχει δρόμος τον ανοίγουμε μόνοι μας. Με αυτό το σκεπτικό, πολύ θέληση, όραμα και αυταπάρνηση, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ανακοινώνει τη δημιουργία της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Καμιά φορά, έρχεται ένα δώρο, εκεί που δεν περιμένεις τίποτα πια.

«Πάντα είχα την ακλόνητη πεποίθηση, πως η αγάπη για τη δημιουργία και η εσωτερική ανάγκη των μουσικών για ενεργή σχέση με το αντικείμενο τους,  είναι αστείρευτη και παραμένει ζωντανή στις ψυχές των ανθρώπων που έχουν ταχθεί να την υπηρετούν σε όλη τους τη ζωή. Αυτή η αγάπη δεν δεσμεύεται ούτε περιορίζεται από κανένα εξωγενή παράγοντα, αλλά είναι το κυρίαρχο στοιχείο μιας ουσιαστικής σχέσης συνύπαρξης του μουσικού με τη μουσική».

«Οσο και αν οι καιροί είναι δύσκολοι και όλα μοιάζουν γκρίζα και αρνητικά, όσο και αν νιώθουμε πως μας έχουν πάρει τα πάντα από τη ζωή μας, το μόνο που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει είναι η ιδιότητα μας, η πραγματική μας ταυτότητα, αυτό που πραγματικά είμαστε» υποστηρίζει και δηλώνει την ανάγκη που έχει ο μουσικός να παίζει, να είναι ενεργός, να δημιουργεί καθημερινά, σαν ένας ευαίσθητος δέκτης που αποκωδικοποιεί τα σήματα που λαμβάνει. «Η Ορχήστρα είναι το σπίτι του, η οικογένειά του, η ασφάλειά του, ο χώρος που ανήκει και του ανήκει. Δεν εχει σημασία αν αυτό το σπίτι είναι πλούσιο ή πολυτελές, είναι ευτυχισμένος γιατί  ο ίδιος ο μουσικός είναι κομμάτι, ζωτικό και ενεργό μέλος του».

tsabropoulos 2

Για τον διεθνούς φήμης έλληνα πιανίστα, η  Metropolitan Symphony Orchestra of Athens έχει ως στόχο να ανήκει αποκλειστικά στους μουσικούς και να γίνει κάτι σα σπίτι τους. Ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για αναζήτηση των καλλιτεχνών που θα στελεχώσουν την ορχήστρα. «Είμαι χαρούμενος γιατι η ανοιχτή πρόσκληση και το μουσικό κάλεσμα μου για την ίδρυση της Συμφωνικής βρήκε σημαντική υποστήριξη. Μουσικοί  απ’ολη την Ελλάδα αλλά και απο το εξωτερικό, στέλνουν μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Ορχήστρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχει ήδη θέσει τα βασικά θεμέλια της. Τα θεμέλια της πίστης και της ελπίδας πως κάτι ακηδεμόνευτο και για τις μέρες απροστάτευτο γεννήθηκε και πατάει στα δικά του πόδια. Στηρίζεται στους καλλιτέχνες, την αγάπη τους και το κοινό τους όραμα για τη μουσική. Το όπλο της ορχήστρας αυτής θα είναι η μουσική της ταυτότητα και η καλλιτεχνική  της ποιότητα. Αυτές τις αρετές θα τις κατακτήσουμε μόνοι με τη δουλειά μας. Κανένας χορηγός ή προστάτης δεν θα μας τις χαρίσει. Με πίστη και ελπίδα δεν υπάρχει στόχος ανέφικτος».

INFO

Αυτό το καλοκαίρι η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens πραγματοποιεί ακροάσεις για την τελική επιλογή του σώματος των μουσικών, καθώς και τις απαραίτητες πρόβες ώστε  να φτιάξει και να ορίσει τον προσωπικό ήχο και το στιλιστικό της ύφος. Ταυτόχρονα, o Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχει ξεκινήσει έναν Κύκλο συναυλιών με έργα Chopin. Συνεχίζει τη συνεργασία του με τη Νεκταρία Καρατζή με ζωντανές εμφανίσεις, καθώς και μια ηχογράφηση για την ECM που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εγγύς μέλλον. Ακατάπαυστα  δημιουργικός, παρουσιάζει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «YOU» μια παραγωγή της Utopia records. «Είναι μια ηχογράφηση που έκανα στην Ελλάδα, για να τιμήσω και να στηρίξω από την πλευρά μου, την επάνοδο της εταιρείας που στήριξε την πρώτη μου δισκογραφική παρουσία στην Ελλάδα το 1990».

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »