Συναυλίες
772 views 0 comments

Βωβούσα: Ένα φεστιβάλ που κάνει ενέσεις πολιτισμού στις βουνοκορφές της Πίνδου

by on Ιούνιος 2, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Το μόνο φεστιβάλ με υψομετρική διαφορά και καλλιτεχνική βιοποικιλότητα, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με υψηλές (πολύ υψηλές!) βλέψεις. Από 1 έως 8 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Βωβούσας, η μοναδική εκδήλωση που κάνει ένεση πολιτισμού στις ελληνικές βουνοκορφές, γίνεται επιτέλους θεσμός!

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο.

Vovousa

Μέσα από προβολές, εκθέσεις, συναυλίες και μια σειρά εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, το Φεστιβάλ Βωβούσας συνεχίζει τη γενναία προσπάθειά του να φέρει το κοινό των αστικών κέντρων από την πόλη στο βουνό, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στην παραλία!

Καλοκαιρινά φεστιβάλ με γενική θεματολογία γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όμως ορεινό και με ανάλογη θεματολογία κανένα.

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα, η Βωβούσα, ένα μικρό αλλά ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που την περιτριγυρίζουν, την καθιστούν ιδανικό προορισμό τόσο για οικογένειες, όσο και για λάτρεις της τέχνης και της περιπέτειας. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της Βωβούσας, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο αξίες που αποτελούν την επιτομή της διοργάνωσης. Η Βωβούσα βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA 2000.

gd-Vovousa-015-090513[1]

Η περιοχή είναι εξαιρετικού φυσικού κάλλους όπου κατοικούν απειλούμενα είδη όπως η καφέ αρκούδα και κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο με τη μορφή του ποταμού Αώου. Ο Αώος, με συνολικό μήκος 260 χλμ (70 εκ των οποίων σε ελληνικό έδαφος), ξεκινά το ταξίδι του από τη βόρεια Πίνδο, όπου σχηματίζεται από τα ρέματα της περιοχής

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »