Συναυλίες
829 views 0 comments

Διήμερος μουσικός Μαραθώνιος Ωδείων της Θεσσαλονίκης

by on Δεκέμβριος 16, 2014
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Tον 1ο Μαραθώνιο Ωδείων της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η  Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Δεκαεπτά σπουδαστικά σύνολα μουσικής δωματίου, που προκρίθηκαν σε διαγωνισμό, θα πάρουν μέρος σε διήμερο πρόγραμμα συναυλιών στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Οι νέοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, ηλικίας 15-24 ετών, φοιτούν και εκπροσωπούν 10 από τους δυναμικότερους φορείς μουσικής εκπαίδευσης της πόλης: το Κρατικό Ωδείο, Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία, Μουσικά Τμήματα ΑΕΙ καθώς και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Την αξιολόγηση έκανε κριτική επιτροπή καταξιωμένων μουσικών που απαρτίζεται από τους Αντώνη Σουσάμογλου και Σίμο Παπάνα, εξάρχοντες βιολονίστες της ΚΟΘ, Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, πιανίστα και οργανωτή του Φεστιβάλ Πιάνο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ανισέγκο, κορυφαίο Β’ στην ομάδα των φλάουτων της ΚΟΘ και Δημήτρη Χανδράκη, καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η επιτροπή διέκρινε από το σύνολο των προτάσεων τα 17 σπουδαστικά σύνολα που θα συμμετάσχουν στο διήμερο μουσικό μαραθώνιο.

Το συναυλιακό πρόγραμμα του Μαραθωνίου καλύπτει ευρύ φάσμα μουσικών προτάσεων για εκτελέσεις έργων εμβληματικών μορφών της κλασικής και ρομαντικής περιόδου, της εποχής μπαρόκ, καθώς και δημιουργιών σύγχρονων συνθετών αλλά και έργων της όπερας και της κινηματογραφικής μουσικής.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δώσουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εμφανιστούν μπροστά στο κοινό, να προάγουν τη μουσική παιδεία, να ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική συνεργασία στη Θεσσαλονίκη και να κινητοποιήσουν συλλογικά τους σχετικούς τοπικούς φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συναυλία θα ηχογραφηθεί από την stereotype και θα είναι στη διάθεση του κοινού μέσω διαδικτυακού κόμβου που θα ανακοινωθεί σύντομα

Be the first to comment!
 
Leave a reply »