Συναυλίες
961 views 0 comments

Η «Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα

by on Φεβρουάριος 24, 2014
 

Σπουδαίοι έλληνες σολίστ πιάνου θα πάρουν μέρος στα ρεσιτάλ με τίτλο «Άνοιξη των πλήκτρων», που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ

images[6]

Αρχή του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων» την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. με τον 22χρονο Κωνσταντίνο Δεστούνη ο οποίος έχει ήδη κερδίσει πληθώρα σημαντικών διεθνών διαγωνισμών, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη και κάθε εμφάνισή του αποτελεί μουσικό γεγονός. Στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνεται η όμορφη Βαρκαρόλα και το δημοφιλές 2ο Σκέρτσο του Σοπέν, καθώς και η περίφημη Σονάτα για πιάνο σε σι ελάσσονα του Λιστ.

mouza[1]

Δεύτερο ρεσιτάλ της σειράς την Τετάρτη, 5 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.με την 24χρονη Αλεξία Μουζά, η οποία εντυπωσιάζει από 11 χρονών αποσπώντας βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και διαγράφοντας μια λαμπερή πορεία στη διεθνή σκηνή έχοντας μεταξύ των άλλων εμφανιστεί ως σολίστ και με την περίφημη ναυαρχίδα του El Systema της Βενεζουέλας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Simon Bolivar. Στο πρόγραμμα της  θα παρουσιάσει εντυπωσιακά κομμάτια από τον κύκλο Ιμπέρια του Ισπανού Αλμπένιθ και την εξαιρετικά απαιτητική 2η Σονάτα για πιάνο του Ραχμάνινοφ.

Στη συνέχεια του κύκλου εμφανίζονται οι:
Βασίλης Ρακιτζής-Μαρία Ευστρατιάδη σε ρεσιτάλ για 4 χέρια σε 1 πιάνο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου

Θόδωρος Κοτεπάνος την Τετάρτη, 19 Μαρτίου,

Τη Μ. Δευτέρα, 14 Απριλίου θα ακουστεί το έργο Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ από τη Μαρία Ευστρατιάδη, η οποία και θα κάνει σεμινάριο σε σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (12,13,15 Απριλίου)
Η «‘Ανοιξη των Πλήκτρων» ολοκληρώνεται για το 2014 με ρεσιτάλ του Τάσου Πάππας την Τετάρτη,. 28 Μαΐου, σολίστ ο οποίος είχε εντυπωσιάσει το κοινό της Καλαμάτας με την εμφάνισή του στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου σε ρεσιτάλ πιάνου το 2013.

Όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται χωρίς αμοιβή,
info

«Άνοιξη των πλήκτρων»

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – Έναρξη: 20.30 –Είσοδος ελεύθερη
• Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου: Κωνσταντίνος Δεστούνης, ρεσιτάλ πιάνου
• Τετάρτη 5 Μαρτίου: Αλεξία Μουζά, ρεσιτάλ πιάνου
• Τετάρτη 12 Μαρτίου: Βασίλης Ρακιτζής – Μαρία Ευστρατιάδη, 4 χέρια σε 1 πιάνο
• Τετάρτη 19 Μαρτίου: Θόδωρος Κοτεπάνος, ρεσιτάλ πιάνου
• Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου: Μαρία Ευστρατιάδη J. S. Bach: Παραλλαγές Goldberg
• Τετάρτη 28 Μαΐου: Τάσος Πάππας, ρεσιτάλ πιάνου
• Στις 12, 13, 15 Απριλίου σεμινάριο masterclass πιάνου με τη Μαρία Ευστρατιάδη, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »