Συναυλίες
1172 views 0 comments

Η βιεννέζικη γοητεία κατακτά το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

by on Δεκέμβριος 5, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Άρωμα  Βιέννης θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από την παγκοσμίως διάσημη »Strauss Vienna Orchestra» τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου  στις 9  το βράδυ.

Η »Strauss Vienna Orchestra» ,από την ίδρυσή της το 1978, έχει καθιερωθεί με υπέροχες παραστάσεις σε φεστιβάλ μουσικής, στην TV, σε συναυλίες και περιοδείες σε όλο τον κόσμο, καθώς και με τις CD-DVD ηχογραφήσεις ως διεθνούς φήμης σύνολο στην αυθεντική ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής.

Ο Peter Guth, ο διεθνούς φήμης σπεσιαλίστας στη μουσική του Johann Strauss, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας. Προσκεκλημένος σε πληθώρα συναυλιών και τηλεοπτικά γκαλά συνδέει το όνομα του σε συχνές συνεργασίες με πολλές επώνυμες ορχήστρες, όπως η Royal Philharmonic Orchestra London, η NHK Symphony Orchestra Tokyo, η San Francisco Symphony, η Saint Petersburg Philharmonic Orchestra, η Tonhalle Orchestra Zurich κτλ. Το 2006 τιμήθηκε με το χρυσό σύμβολο τιμής της πόλης της Βιέννης.

vienna

Συμμερίζεται τη μουσική διεύθυνση με το νεότερο συνάδελφο του Willy Buchler. Στις συναυλίες του με την »Strauss Vienna Orchestra», ο Willy Buchler διευθύνει παίζοντας βιολί, όπως ο Johann Strauss στην εποχή του, εκτελώντας μια παράσταση γνήσιου βιεννέζικου στυλ και παράδοσης. Είτε στο νέο Μέγαρο Μουσικής του Ντόρτμουντ, στην περίφημη αίθουσα Suntory του Τόκιο, ή στην πατρίδα του την Αυστρία, στις συναυλίες της Πρωτοχρονιάς, στο Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης, ο Willy Buchler με τη χαρισματική γοητεία του αποκομίζει συνεχείς επευφημίες από το ικανοποιημένο ακροατήριο του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει το κοινό σε πολλές γνωστές αίθουσες συναυλιών της Ανατολικής Ευρώπης με θεαματικές επιτυχίες από το Βουκουρέστι, το Κίεβο και το Μινσκ ως τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Αικατερίνμπουργκ, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στις Η.Π.Α. κτλ.

Σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ορχήστρας περιλαμβάνουν τακτικές εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους συναυλιών και συνεργασίες με προεξέχοντες σολίστες, όπως το 1999 στο τηλεοπτικό γκαλά προς τιμή της επετείου Strauss στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης με τον θρυλικό ηθοποιό Γκρέγκορι Πεκ ως οικοδεσπότη. Από την έναρξη της χιλιετίας 2000, είναι δεδομένη η παρουσία της »Strauss Vienna Orchestra» στο ετήσιο Πρωτοχρονιάτικο γκαλά, στη Grand Hall του Μεγάρου Συναυλιών της Βιέννης. Ζωντανές ηχογραφήσεις, CD και από το 2010 επίσης σε DVD αποτελούν μια αντιπροσωπευτική μαρτυρία για το υψηλό επίπεδο της ορχήστρας.

Η στυλιστική πραγματικότητα και ο αυθεντικός ήχος, η βιεννέζικη γοητεία και η χαρά να παίζεις μουσική είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της »Strauss Vienna Orchestra». Λαμβάνει ενθουσιώδεις κριτικές παντού και εκφράζει το διαχρονικό ενθουσιασμό της βιεννέζικης μουσικής.

INFO
»Strauss Vienna Orchestra»
Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
 ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Δεκεμβρίου , 9  μ.μ.
Εισιτήρια πωλούνται από:
Κομοτηνή-Βιβλιοχαρτοπωλείο “Δημοκρίτειο” Δημοκρίτου 7 25310-84040
Ξάνθη-Βιβλιοπωλείο Πυργελή Δήμητρα 25410-72363
Αλεξανδρούπολη-Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης 25510-22808
Τιμές Εισιτηρίων:
VIP: 45€
Α΄ Ζώνη: 35€
Β΄ Ζώνη: 30€ – Φοιτητικά-Μαθητικά-Ανέργων (Β΄ ζώνη): 20€
Γ΄ Ζώνη: 25€ – Φοιτητικά-Μαθητικά-Ανέργων (Γ΄ ζώνη): 15€
Δ΄ Ζώνη 15€
Be the first to comment!
 
Leave a reply »