Συναυλίες
1006 views 0 comments

Η Ελένη Καρακάση ξεφυλλίζει μουσικά τον έρωτα στο Χυτήριο

by on Ιανουάριος 28, 2014
 

Από την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, και κάθε Τρίτη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στο Χυτήριο η Ελένη Καρακάση ξεφυλλίζει μουσικά το κεφάλαιο Έρωτας.

Από τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι και τον Ξαρχάκο μέχρι τον Κραουνάκη, τον Κηλαηδόνη, τον Μικρούτσικο και τον Λοϊζο. Με ενδιάμεσες στάσεις στον Καλδάρα, τον Ζαμπέτα, τον Σπανό, τον Νικολόπουλο, τον Λειβαδά, τον Καραμουρατίδη… Με την υπέροχη φωνή της και το μοναδικό της ταμπεραμέντο η Ελένη Καρακάση μας θυμίζει λόγια και μουσικές, που σιγομουρμουρίσαμε όλοι κεραυνοβολημένοι από έρωτα. Είτε πετώντας στα ουράνια είτε πεσμένοι στα πατώματα!

Με τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο να τη συντροφεύει στο πιάνο και τον Δημήτρη Χαλιώτη να διαλέγει τα τραγούδια και να βάζει την πινελιά του στις ενδιάμεσες σύντομες πρόζες η Ελένη Καρακάση μας προσκαλεί να γίνουμε όλοι μια παρέα και να τραγουδήσουμε στον διπλανό μας… στρώσε το στρώμα σου για δυο!

Κι επειδή… η αγάπη θέλει δύο, η Ελένη καλεί στη σκηνή μαζί της τέσσερις εκλεκτούς φίλους της. Έναν για κάθε παράσταση. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης της κάνει ποδαρικό στις 4 Φεβρουαρίου και ακολουθούν ο Αντώνης Λουδάρος, o Μιχάλης Μαρίνος και ο Θανάσης Αλευράς.

Βιογραφικό:

+Χ+β+ζ+Σ+β +ν+θ +μ+ν+κ+σ+ε+Σ +ε+θ+ξ. +Φ+β+ι+δ+θ! 1

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές: Δραματική, Μελλοδραματική Σχολή, Δίπλωμα Κλασικού τραγουδιού

Από το 1993 πήρε μέρος στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Εκάβη» σκην. Κ. Τσιάνου, «Εκκλησιάζουσες», «Σταχτοπούτα», «Ωραία Κοιμωμένη», «Κοπέλλια», «Η Αγάπη και τα τρία Πορτοκάλια», «Ο Τσάρος με τη μακριά Γενιάδα», σκην. Κ. Ρούγγερη.

Συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: « Σταχτοπούτα» και «Μαγικός Αυλός» σκην. Κ. Ρουγγέρη.

Από το 2001 πήρε μέρος στις παραστάσεις: «Μάλα» σκην. Γ. Κακλέα, «Τα Τρένα κοιμούνται τη Νύχτα» σκην. Φ. Λύτρα, «Ο Βασιλιάς κι Εγώ» σκην. Γ. Μαργαρίτη, «Βίκτωρ Βικτώρια» σκην. Τζ. Γκρέγκορυ, «Βότκα Μολότοφ» σκην, Γ. Κακλέα, «Γυναίκες στα Χιόνια» σκην. Κ. Σπυρόπουλου, «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» σκην. Θ. Αθερίδη, «Χοηφόρες», «Το Στραβόξυλο», «Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας» σκην. Κ. Τσιάνου, «Αυτή κι Αυτή» σκην. Φ. Γέμτου, «Ψέμα στο Ψέμα» σκην. Π. Φιλιππίδη, «Τα Βαφτίσια» σκην. Ν. Μουτσινάς, «Η Κολοκύθα» σκην. Δ. Χαλιώτης.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος στις σειρές: «Η Ώρα η Καλή», «7 Θανάσιμες Πεθερές», « Λάκης ο Γλυκούλης».

Έχει πάρει μέρος σε πολλές μουσικές δουλειές.

Ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας μουσικού θεάτρου «Αυτή κι Αυτή» μαζί με τη Φανή Γέμτου

info

«Είναι το στρώμα μου διπλό»

Τραγουδάει η Ελένη Καρακάση

Στο πιάνο ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος

Επιμέλεια προγράμματος – Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης

Special Guests: Αλέξανδρος Μπουρδούμης (4/2), Μιχάλης Μαρίνος, Αντώνης Λουδάρος, Θανάσης Αλευράς

Φωτογραφίες: Gio Holgersson

Σχεδιασμός αφίσας: Μιμίκα Καπούλα

Τις Τρίτες 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ.

Στο ΧΥΤΗΡΙΟ (Ιερά Οδός 44 – δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)

Τηλ. κρατήσεων: 210 3412313

Είσοδος: 5 ευρώ

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »