Συναυλίες
859 views 0 comments

«Η ζωή μέσα»-Μια συναυλία με τη μουσική του ανθρώπινου σώματος

by on Δεκέμβριος 5, 2014
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

«Η ζωή μέσα» είναι ο τίτλος της παράστασης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Πρόκειται για μια συναυλία χωρίς μουσικά όργανα, με τον ήχο να παράγεται από τα σώματα των  ίδιων των συντελεστών της, που θα δώσει το Σύνολο Κρουστών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,

Τους  φοιτητές από τα σύνολα κρουστών, του αυτοσχεδιασμού και της ειδίκευσης των κρουστών οργάνων διδάσκει ο συνθέτης και επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αναστάσιος Βασιλειάδης.

Τα δρώμενα της παράστασης είναι το αποτέλεσμα της  πιθανής  ροής των ονείρων που βλέπει κάποιος όταν παραδίνεται στα χέρια του Μορφέα.  «Ουσιαστικά υιοθετείται  ένα πλαίσιο, εν προκειμένω το ασυνείδητο (η βασιλική οδός των ονείρων) για να πρωταγωνιστήσει επί σκηνής. Πρωταγωνιστής λοιπόν ο ύπνος. Ότι ακούγεται και φαίνεται  είναι δράση των επιθυμιών και εμπειριών που χάραξαν την ύπαρξή μας μέσα από την ατμόσφαιρα του ονείρου», εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης.

Ο  κοινός  παρανομαστής των διαφορετικών συνόλων είναι οι   «τεχνικές παράστασης» που έχει ως βάση την συνέργεια των τεχνών.

Στη σκηνή τοποθετούνται σε μισοφέγγαρο 24 καρέκλες με επίκεντρο το στρώμα του κοιμωμένου. Γύρω από αυτό δομείται η παράσταση.

INFO:

«Η ζωή μέσα»

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στο θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42), Θεσσαλονίκη

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »