Συναυλίες
756 views 0 comments

Η Ζωή Τηγανούρια κατακτά τον κόσμο με το ακορντεόν της

by on Μάιος 21, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Εντυπωσίασε το μουσικόφιλο κοινό του Millfield Theater του  Λονδίνου με το ρεσιτάλ ερμηνείας  η  διάσημη  μουσικοσυνθέτις, βιρτουόζος του ακορντεόν  και performer από τη Σαμοθράκη, Ζωή Τηγανούρια.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στην  Κύπρο και το μακρινό Κουβέιτ,  η Ζωή Τηγανούρια γοήτευσε και το Λονδίνο, αυξάνοντας τη δημοτικότητα της  και στο εξωτερικό,   παίζοντας  ορχηστρικές συνθέσεις από την προσωπική της δισκογραφία, γνωστά Tango, Βαλκανικές μελωδίες, παραδοσιακά κομμάτια, καθώς και αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια μεγάλων συνθετών.

Η guest της παράστασης Έλενα Χατζηαυξέντη ερμήνευσε μοναδικά μεταξύ άλλων και τη σύνθεση της Ζωής «Ουρανόεσσα» εγκαινιάζοντας με το τραγούδι  αυτό και τη δισκογραφική τους συνεργασία.

Zoe in Millfield Theater London 1

Στη συναυλία συμμετείχαν ο σολίστ του πιάνο της London Royal Academy of Music, Μάνος Κιτσικόπουλος, οι εξαιρετικοί δεξιοτέχνες Γιώργος Πολίτης στο μπάσο, Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα και η Samsara σε ένα στιγμιότυπο με χορό της κοιλιάς.

Τη συναυλία, που διοργάνωσε ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός  LGR, παρακολούθησαν Έλληνες, Κύπριοι και Λονδρέζοι που γέμισαν το θέατρο και   αποθέωσαν τους καλλιτέχνες. Με τη λήξη της παράστασης το κοινό χειροκροτούσε όρθιο γοητευμένο από το αυθεντικό και δεξιοτεχνικό παίξιμο της σπουδαίας ελληνίδας μουσικού του κόσμου, ενώ διθυραμβικά ήταν και τα σχόλια που έγιναν.

Zoe in London 3_x500

Η Ζωή Τηγανούρια είχε βρεθεί πέρυσι το καλοκαίρι μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στη γιορτή του κρασιού στο Λονδίνο, που διοργάνωσε η Παροικιακή εφημερίδα, όπου ερμήνευσε με το ακορντεόν  δικές της συνθέσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών  και τους γοήτευσε με αποτέλεσμα να δεχτεί πρόταση από το ραδιοφωνικό σταθμό LGR  για τη διοργάνωση προσωπικής συναυλίας.

« Ήταν μεγάλη η συγκίνηση που ένοιωσα παίζοντας  στο εκπληκτικό θέατρο  Millfield    με Έλληνες Κύπριους και Λονδρέζους να παρακολουθούν με  αμείωτο ενδιαφέρον τη παράσταση,  καταχειροκροτώντας    τα Tango,   τις  βαλκανικές  μουσικές  και  τις δικές μου συνθέσεις ,  αλλά και σιγοτραγουδούσαν  μαζί μας  γνωστά τραγούδια   μεγάλων ελλήνων συνθετών.», είπε η Ζωή Τηγανούρια μιλώντας στην artpress  για την  συγκλονιστική εμφάνιση της στο Λονδίνο.

Zoe in London 4_x500

« Το ενδιαφέρον που προέκυψε από τη συναυλία στο Λονδίνο, είναι και η  γνωριμία μου με  μια εκπληκτική τραγουδίστρια και πολύ γνωστή ηθοποιό στην Κύπρο,  την Έλενα Χατζηαυξέντη,  η οποία ερμήνευσε μοναδικά  την επανεκτέλεση της Ουρανόεσσας,  το τραγούδι για το ποίο  έγραψα τη μουσική για το ομότιτλο βιβλίο  του Κώστα Κρομμύδα πέρυσι, πάνω σε στίχους της Μαρίνας Γεωργίου. Με την Έλενα υπήρξε   χημεία μεταξύ μας  και διάθεση συνεργασίας και δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής,  έτσι ετοιμάζουμε μαζί κάποιο ενδιαφέροντα πράγματα για Κύπρο  και Λονδίνο.», πρόσθεσε.

 

http://https://www.youtube.com/watch?v=GjHOB4Tkjcs&feature=youtu.be

Be the first to comment!
 
Leave a reply »