Συναυλίες
706 views 0 comments

Η Θάσος τίμησε τη μουσική της Ζωής….

by on Ιούνιος 13, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Την κορυφαία Ελληνίδα   δεξιοτέχνη του ακορντεόν και συνθέτη,  Ζωή Τηγανούρια, τίμησε το 1Ο Δημοτικό Σχολείο της Θάσου  για την πολύπλευρη προσφορά της στο χώρο της μουσικής, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση.

Η  διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπαλαζάρου απένειμε τιμητική διάκριση στη Ζωή Τηγανούρια εκ μέρους των μαθητών,  των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ κι άλλων προσωπικοτήτων του νησιού.

Zoe_Thasos_2

Η διάσημη  μουσικοσυνθέτις, βιρτουόζος του ακορντεόν  και performer από τη Σαμοθράκη,  εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε για την εκδήλωση  που οργανώθηκε προς τιμήν της και αφιέρωσε την  τιμητική πλακέτα στα παιδιά όλου του πλανήτη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά είναι το χαμόγελο του Θεού στην ανθρωπότητα».

Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές μαζί με τη Ζωή τραγούδησαν καταχειροκροτούμενοι παιδικές μελωδίες της, όπου τους στίχους έχουν γράψει επίσης μαθητές Δημοτικών Σχολείων και μιλούν για τη φιλία και το bullying  :  « Ο  ύμνος της φιλίας»  της  Ε’ και  ΣΤ’ τάξης  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδας και το «Αταξία στις Αξίες» της   Ε’ & ΣΤ’ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας Κιλκίς, καθώς και το τραγούδι  «Μια ιστορία αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα»  από το ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη.

Zoe_Thasos_4

 Η ελληνίδα-πρέσβειρα της ποιοτικής μουσικής, μέσα σε κλίμα μυσταγωγίας,   χάρισε με το ακορντεόν της  στιγμές μαγείας στους θεατές , ενώ προβλήθηκαν σε βίντεο  στιγμές  από την παιδική της ηλικία στο αρμόνιο δίπλα στον πατέρα και τον παππού της καθώς και από συναυλίες που έχει δώσει στο εξωτερικό.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου με τη συνοδεία δασκάλων και οργανοπαικτών, παρουσίασαν μουσικο-θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε ποιήματα του βραβευμένου με νόμπελ ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη.

info:

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση εδώ:

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »