Συναυλίες
811 views 0 comments

Η Lamia Bédioui εξιστορεί μουσικές της Μεσογείου

by on Φεβρουάριος 28, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο, την Έσω θάλασσα των Ελλήνων, την Mare Nostrum των Ρωμαίων,  την Bahr El Abiadh των Αράβων, υπόσχεται η τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish, που θα βρεθούν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για μία μοναδική συναυλία, με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της, Athamra.

Ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, με τραγούδια και αυτοσχεδιασμούς πάνω στη μουσική των χωρών της Μεσογείου, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ελλάδα, Νότια Γαλλία, Νότια Ιταλία, Ισπανία, καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Ο δίσκος περιλαμβάνει και δύο τραγούδια στα ελληνικά, το μικρασιάτικο ρεμπέτικο «Στη φυλακή» και το παραδοσιακό «Κάτω στου βάλτου».

Λέξεις ιστοριών, θραύσματα. Ιστορίες που επιβαίνουν σε τραγούδια. Μελωδίες που εξιστορούν. Μια πορτοκαλιά ολόλαμπρη. Athamra, του ονείρου ο καρπός.

«… πορτοκαλιά εφύτεψα στη φυλακή σαν μπήκα …»

Η Ινφάντα, ο ιππότης, ο κήπος, το παλάτι, τα μεταξένια πασουμάκια, η απαγορευμένη συνάντηση. Το ξίφος του βασιλιά. Θάλασσα .

…Θάλασσα, έρημος, βάλτος, φυλακή, πυρκαγιά, πειρατές, οι ρημαγμένες εξοχές, η μάχη, των ψαριών η τρέλα. Ya kalbi khali. Η υπομονή της καρδιάς.

Συντελεστές:

 Lamia Bèdioui : Τραγούδι, Αφήγηση

The Desert Fish :

Γιώργος Βουρνάς : Ούτι, Κιθάρα, Καβάλι, Μαντολίνο, Νέυ, Φωνητικά | Λουκία Κωνσταντάτου : Κανονάκι, Φωνητικά | Δημήτρης Χιώτης : Κρητική λύρα, Κιθάρα με δοξάρι, Λαούτο, Φωνητικά | Γιάννης Ευσταθόπουλος : Κρουστά

Βιογραφικό:

Η Λάμια Μπεντίουι γεννήθηκε στην Τυνησία, όπου σπούδασε οικονομικά ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι και συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Στην Ελλάδα ζει μόνιμα από το 1992 και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες μουσικούς, όπως τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Νίκο Γράψα, τον Solis Barki, τη Γιώτα Βέη.

Με τη Σαβίνα Γιαννάτου κάνει πολλές περιοδείες και κοινές εμφανίσεις από το 1997, με ρεπερτόριο από τις μουσικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών της Μεσογείου. Ταυτόχρονα ασχολείται με το γαλλικό τραγούδι της περιόδου 1930-1970. Συμμετείχε σε αρκετούς δίσκους, όπως οι: Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Λαμπράκη: Basse Classe και Ρηχά Νερά. Το 2006, κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά, Fin’amor, σε συνεργασία με τον Solis Barki στα κρουστά, βασισμένη στη σχέση της φωνής με τα κρουστά.

Από το 2002 συμμετέχει στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα, σε συναυλίες φιλανθρωπικής και κοινωνικής υποστήριξης (Γυναίκες του Αφγανιστάν, Άστεγοι πρόσφυγες, κ.ά.) και σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τυνησία, Κύπρο), σε θεατρικές παραστάσεις και σε χορογραφίες.

Περισσότερες πληροφορίες

www.lamiabedioui.com

 info:

 Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 21.00

 Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τηλ: (00 30) 213 00 40 496

Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45

Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Email: info@polychorosket.gr

http://tvcontrolcenter.com/

https://www.facebook.com/kentron.el

https://www.instagram.com/tvcontrolcenter/

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »