Συναυλίες
1046 views 0 comments

Με μια ξεχωριστή συναυλία γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

by on Ιούνιος 20, 2014
 

Η καλοκαιρινή σαιζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης ξεκινά το Σάββατο 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με μια ξεχωριστή συναυλία.

Καλεσμένοι της ΚΛΑ είναι οι 2L8, το μουσικό όχημα του ιδιοφυούς Κώστα Βοζίκη, ο οποίος μαζί με 3 ακόμα μουσικούς θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους 4 δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει από το 2005 ως σήμερα.

Την συναυλία των 2L8 θα ανοίξει ένα νέο τοπικό συγκρότημα, οι “Luna Dies” με μελωδικές και ιδιαίτερες διασκευές τους σε γνωστά pop-rock τραγούδια. Οι Luna Dies είναι οι: Παναγιώτης Γκίνης – ηλ.κιθάρα και Βιβή Τουφεξή – ηλ.πιάνο

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ. και θα γίνει στο δημοτικό θερινό Κινηματογράφο “Φλοίσβος”, δίπλα στο δημοτικό camping Αλεξανδρούπολης και η είσοδος θα είναι 5 ευρώ.

Λίγα λόγια για τους 2L8

Οι 2L8 ξεκινούν το 2005 ως ένα προσωπικό όχημα του Κ. the Clown (Κώστα Βοζίκη) και πολύ σύντομα μετατρέπεται σε μία μεγάλη κολεκτίβα, μια ομάδας μουσικών και συνεργατών με βάση τη Θεσσαλονίκη. Οι 2L8 αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση στα εγχώρια μουσικά πράγματα καθώς η μουσική τους δεν μπορεί να καταταχτεί σε κανένα μουσικό είδος. Είναι post rock, post punk, new age, pop, rock, και ταυτόχρονα τίποτα από όλα αυτά.

10003528_10152332468409752_5140836557037835132_n[1]

Τα τέσσερα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει: “Armed angels, frustrated youth, the art of self-deceit and music industry” (Poeta Negra/2005), “He&She, Angry enough to keep loving in the Dark Ages” (Inner Ear/2008), “New Battles, without honor and humanity” (No more happy music productions/2011), “Η Κλωστή“ (No more happy music productions/2013) έχουν δεχτεί διθυραμβικές κριτικές, χαρακτηρίζονται αριστουργήματα και περιλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα του έτους της κυκλοφορίας τους. Μάλιστα το άλμπουμ “New Battles” πρόκειται για το πρώτο ελληνικό άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί με τη μέθοδο “crowdfunding”, δηλαδή με χρηματοδότηση από το ίδιο το κοινό μέσω της αγγλικής πλατφόρμας Pledge Music, κάτι το οποίο συνεχίστηκε και στο πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ τους “Η Κλωστή“.

Έχουν εμφανιστεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Gagarin, Bios, Κύτταρο, Synch Festival, ΑΝ Club (Αθήνα), Υδρόγειος, Μύλος, Eightball (Θεσσαλονίκη), Rec, Λιθογραφείο (Πάτρα) καθώς και σε πολλές πόλεις της επαρχίας, ενώ συμμετείχαν στην Τελετή Απονομής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διασκευάζοντας «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζiδάκι.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα εμφανισθεί το συγκρότημα ως κουαρτέτο σε ένα ακουστικό σετ με κομμάτια τους από την πρόσφατη δουλειά τους (και όχι μόνο), με τους:
Κώστα Βοζίκη (Φωνή, Κιθάρα)
Θεανώ Γιαννέζη (Τσέλο)
Ελισσώ Παπαστρατή (Βιολί)
Μπάμπη Τσινικοσμάογλου (Πιάνο)

Be the first to comment!
 
Leave a reply »