Συναυλίες
1127 views 0 comments

Μουσική και συζητήσεις στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης

by on Ιούνιος 2, 2014
 

Με μουσική και συζητήσεις  σε θέματα πολιτισμού, κοινωνίας και πολιτικής θα ζωντανέψει η Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το γερμανικό προξενείο, την Ελληνογερμανική Συνέλευση και το Ινστιτούτο Goethe. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού – ΙΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα δώσει μία από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες της στη Θεσσαλονίκη η Ορχήστρα Νέων από το Calw (Καλφ) της νότιας Γερμανίας. Η Ορχήστρα, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θ-ΕΠΝ 2014, εδρεύει στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και αποτελείται από 49 νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές, ηλικίας 15 έως 26 ετών.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη μπάντα χάλκινων πνευστών που το ρεπερτόριο της χαρακτηρίζεται από το σύγχρονο και παράλληλα συμφωνικό μουσικό ύφος, μέσα από  τον συνδυασμό της τρομπέτας, τούμπας, του γαλλικού κόρνο, τρομπονιού, φλάουτου, φαγκότο, κλαρινέτου και των κρουστών όπως των ντραμς και του ξυλόφωνου. Από το 2013 ο Marvin Stutz έχει αναλάβει τα ηνία της ορχήστρας.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
Κυριακή, 8 Ιουνίου          

11.00: Συναυλία στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς

21.00: Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους με Γρ. Λαμπράκη)

Σάββατο, 14 Ιουνίου       

19.00: Συναυλία της ΚJO Calw σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και άλλους νέους μουσικούς της περιοχής  στη Νέα Παραλία (κοντά στο Άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου).

Και workshop

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η Ορχήστρα Νέων από το Calw θα συμμετάσχει στο workshop «Τι θέλω να γίνω» που διοργανώνεται την  Τετάρτη 11 Ιουνίου   (17. 00, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημαρχείο).   Στο workshop  θα πάρουν μέρος 20 έφηβοι από την Ελλάδα και 20 από τη Γερμανία, προκειμένου να συζητήσουν πάνω σε ζητήματα σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέσα από τη θεατροπαιδαγωγική μέθοδο και τις τεχνικές του κοινωνικού θεάτρου οι εισηγητές Μάρθα Κατσαρίδου, Koldobika G. Vio και Χουάνχο Κοράλες θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Θα ακολουθήσει πάρτι που οργανώνεται από τους εθελοντές της Θ-ΕΠν 2014, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου (19.00) θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Δρόμοι – Δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης» (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημαρχείο).

Πληροφορίες:Gabriela Scheiner, υπεύθυνη Γραφείου Δημάρχων Β. Ελλάδας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (6983-600446 gabriela.scheiner@grde.eu)

 

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »