Συναυλίες
1039 views 0 comments

Το quintetto contraVento με την Κομοτηναία πιανίστα Χριστίνα Σιδηροπούλου στην Αλεξανδρούπολη

by on Ιούνιος 22, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Δύο μνημειώδη έργα του κλασικού ρεπερτορίου, το Quintet  Op. 87 του Johann Νepomuk Hummel και το Quintet D.667 (το επονομαζόμενο της «πέστροφας») του Franz Schubert, θα παρουσιάσει το quintetto contraVento στη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Το quintetto contraVento απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Δημήτρης Δελφινόπουλος, βιόλα και Δημήτρης Γκουντίμοβ, τσέλο), της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Στυλιανός Τσακαλίδης, βιολί) και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ευγένιος Πολίτης, κοντραμπάσο).

Τον κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο έχει η καταξιωμένη σολίστ Χριστίνα Σιδηροπούλου, ΜMus, LLCM,  London College of Music, που κατάγεται από την Κομοτηνή.

10805722_400507470100385_5590891569369336613_n[1]

Η Χριστίνα Σιδηροπούλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Είναι κάτοχος Master of Music του Πανεπιστημίου Thames Valley με ειδικεύσεις πιάνο, μουσική δωματίου, συνοδεία, ανάλυση και μουσική του 20ου αιώνα και διατριβή στην ψυχολογία της μουσικής εκτέλεσης, πτυχιούχος του τμήματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Έχει συμμετοχές σε σεμινάρια πιάνου, ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ.
Δίδαξε στο Junior Music School του T.V.U., το Μουσικό Σχολείο, την πρωτοβάθμια και διαπολιτισμική εκπαίδευση και σε Ωδεία. Διδάσκει πιάνο ως αποσπασμένη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Infο:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »