Συναυλίες
1036 views 0 comments

Ο Άγιος Βασίλης φέρνει ανέκδοτους… Beatles

by on Δεκέμβριος 11, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

του ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

 Έρχονται 37 ακυκλοφόρητα τραγούδια καθώς και 24 αποσπάσματα με ομιλίες της μπάντας

Μισόν αιώνα σχεδόν μετά την πρώτη φορά που στάθηκαν και τα τέσσερα «σκαθάρια» μαζί μπροστά στο κοινό και αρκετά ακόμη από την τελευταία οι Beatles συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια δισκογραφία. Η νέα διπλή συλλογή η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες περιέχει υλικό που παρέμενε στα συρτάρια επί χρόνια. Περιλαμβάνει 37 ακυκλοφόρητα τραγούδια καθώς και 24 αποσπάσματα με ομιλίες της μπάντας.

Από τον Μάρτιο του 1962 μέχρι τον Ιούνιο του 1965 μεταδόθηκαν περισσότερες από 275 ηχογραφήσεις των Beatles από το BBC στη Μεγάλη Βρετανία. Η μπάντα ερμήνευσε τότε συνολικά 88 διαφορετικά τραγούδια στο βρετανικό ραδιόφωνο. Κάποια ηχογραφήθηκαν πολλές φορές, μερικά άλλα μόλις μία. Μάλιστα δέκα από τα τραγούδια του δίσκου δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ ξανά από το γκρουπ τη δεκαετία του ’60.

Στο «On Air – Live at the BBC Volume 2» περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις του BBC σε 30 πολυαγαπημένα τραγούδια των Beatles. Από αυτά τρία έχουν ξανακυκλοφορήσει σε άλμπουμ τους. Πρόκειται για τα κομμάτια «Boys» και «I’ll follow the sun» και το «Lend me your comb». Μεταξύ αυτών υπάρχουν επίσης δύο κομμάτια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά: Το ένα είναι η εκδοχή των Beatles στο παλιό και κλασικό τραγούδι «Beautiful dreamer» και το δεύτερο είναι η live εκτέλεση στο ραδιόφωνο του τραγουδιού «I’m talking about you» του Τσακ Μπέρι.

Είναι η δεύτερη φορά που κυκλοφορεί μια τέτοια συλλογή, καθώς το πρώτο διπλό άλμπουμ «Live at the BBC» είχε κυκλοφορήσει το 1994 και περιείχε 56 ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια τους, τα οποία είχαν ερμηνεύσει στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του BBC την περίοδο 1963-1965.

 αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ελλάδα αύριο»

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »