Συναυλίες
823 views 0 comments

Παραδοσιακά κάλαντα & χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης

by on Δεκέμβριος 20, 2014
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Με  Παραδοσιακά κάλαντα & χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την «Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης» του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης»Αρμονίας Γένεσις», θα «πλημμυρίσει» η Ορθόδοξη Αρμένικη Εκκλησία Αλεξανδρούπολης.

Τη μουσική παράσταση συνδιοργανώνουν  η Εφορεία της  Ορθόδοξης Αρμένικης Εκκλησίας Αλεξανδρούπολης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ενώ την Παιδική Χορωδία διευθύνει η  Γιώτα Τηγανούρια-Αραβία,  Διδάκτωρ εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μουσικοπαιδαγωγός, Μουσικός

xorodia-01[1]

Η Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2005 με την στήριξη του δήμου Σαμοθράκης. Ωστόσο η ιδέα δημιουργία της, προέρχεται από το φεστιβάλ «Μουσική στη Σαμοθράκη» που διοργάνωσε το καλοκαίρι του 1999 και του 2000 στη Σαμοθράκη, η γνωστή πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου, και στο πλαίσιο του οποίου λειτούργησε μεταξύ άλλων, ένα χορωδιακό εργαστήρι για τα παιδιά του νησιού.

Στόχοι της χορωδίας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το τραγούδι και μέσω της φωνής τους και του χορωδιακού συνόλου, να βιώσουν από πολύ νωρίς τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής. Εστιάζουμε επίσης στο καθήκον της μουσικής παιδείας που εξελίσσει τις μουσικές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών και οδηγεί στην πνευματική ολοκλήρωση και αρμονία.

Η χορωδία στελεχώνεται από παιδιά ηλικίας 7- 17 ετών, τα οποία παρακολουθούν παράλληλα μαθήματα σολφέζ- θεωρίας και υποχρεωτικού πιάνου, ενώ πολλά από αυτά παρακολουθούν και κάποιο δεύτερο κλασικό ή παραδοσιακό όργανο (κιθάρα, παραδοσιακό βιολί, σαντούρι, ή κρουστά).

Η Παιδική Χορωδία τον Μάιο του 2010 πήρε μέρος σε διαγωνισμό χορωδιών σε επίπεδο Περιφέρειας (Ανατ. Μακεδονία – Θράκη), όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο. Συνεχώς εμπλουτίζει το ρεπερτόριο της, δίνει συναυλίες και συμμετέχει σε τοπικά μουσικά εθιμικά δρώμενα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Έχει ταξιδέψει εκπροσωπώντας τη Σαμοθράκη και αναδεικνύοντας τη μουσική και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής, σε διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται σε πόλεις της Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Πολύγυρο, Δράμα, Αθήνα κ.ά.). Παράλληλα η χορωδία και ο σύλλογος μας έχει φιλοξενήσει παρόμοιες μουσικές-χορωδιακές ομάδες στη Σαμοθράκη, με στόχο την ανταλλαγή μουσικών προτάσεων και ιδεών.

Από τον Γενάρη του 2005 τη χορωδία διευθύνει η Γιώτα Τηγανούρια- Αραβία, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2007 η χορωδία είναι υπό τη σκέπη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: «Αρμονίας Γένεσις»

INFO:

Ιερός Ναός του Αγ. Καραμπέτ, (Αν. Θράκης 54), Αλεξανδρούπολη

Ώρα: 21.00

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »