Συναυλίες
998 views 0 comments

Ραντεβού στον Όλυμπο δίνει ο Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης

by on Αύγουστος 5, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Θέλετε να  δημιουργήσετε τη δική σας μελωδία διασκεδάζοντας ακόμη κι αν δεν είστε μουσικοί ; Θέλετε να παίξετε, να χορέψετε και να καλοπεράσετε;

Η ομάδα Κύκλος Κρουστών Θεσσαλονίκης οργανώνει για δεύτερη χρονιά μια ανοιχτή διήμερη συνάντηση αυτοσχεδιασμού στον Άγιο Ιωάννη Λιτοχώρου στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου με ελεύθερο camping.

Ο κύκλος κρουστών είναι μια εναλλακτική πρόταση ομαδικού αυτοσχεδιασμού με σκοπό να δημιουργήσει στην ομάδα την πρωταρχική αίσθηση ρυθμού και κίνησης.

ΚΚ2

Ο ρυθ­μός είναι η βα­σι­κή πα­γκό­σμια γλώσ­σα που όλοι κα­τα­νο­ού­με. Διεισ­δύ­ει στη ζωή κάθε στιγ­μή, όταν ανα­πνέ­ου­με, όταν περ­πα­τά­με, μι­λά­με, χο­ρεύ­ου­με ή παί­ζου­με μου­σι­κή.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος σε κύκλους κρουστών σε μια προσπάθεια να ξανασυνδεθούν με τις ρυθμικές τους ρίζες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να «θεραπεύσουν» την ψυχή και το σώμα τους και να χαρούν την συμμετοχή τους σε ομάδες.

ΚΚ1

Ο συντονιστής-μουσικός Λευτέρης Αγγουριδάκης κα­θο­δη­γεί, κα­τευ­θύ­νει και βοη­θά  την ομάδα να ανα­δεί­ξει την πιο υψηλή μου­σι­κή της δυ­να­μι­κή.

Πάρτε μαζί σας τα μουσικά σας όργανα τρόφιμα, νερό και την καλή σας διάθεση.

ΚΟΣΤΟΣ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο συντονιστής της ομάδας

λα

Ο Λευτέρης Αγγουριδάκης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας το 1957.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη από όπου πήρε το πτυχίο κρουστών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμα κρουστών με καθηγητή τον Σάββα Ζάννα.
Αναπτύσσοντας την τέχνη του σε μια ευρύτερη γκάμα κρουστών που ξεκινάει από το κλασικό drumset και επεκτείνεται σε πλήθος αυτοσχέδιων μικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο και σαντούρι, ενσωματώνει στη μουσική του ηχορυθμούς χρωματισμένους από την παραδοσιακή μουσική των λαών της μεσογείου, της Αφρικής και της Ασίας.
Ήταν μέλος του μουσικού σχήματος Διοτίμα, ιδρυτικό μέλος του «Κρουστόφωνου» και Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ενωση για την μουσική εκπαίδευση). Επίσης ήταν μέλος του συγκροτήματος «Primavera en Salonika» που συνεργάστηκε με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δίδαξε κρουστά σε ωδεία, σχολές και σε σεμινάρια.
Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο «Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική».
Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Διοτίμα ano kato records , 1996
«Plus and Minus” Σάκης Παπαδημητρίου και Λευτέρης Αγγουριδάκης, Leo Records, 1997

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σαβίνα Γιαννάτου, «Άνοιξη στη Θεσσαλονίκη», Λύρα , 1997
Σαβίνα Γιαννάτου, » Μεσογειακά Τραγούδια», Λύρα 1997
Σαβίνα Γιαννάτου, «Terra Nostra», Λύρα 2002

Be the first to comment!
 
Leave a reply »