Συναυλίες
899 views 0 comments

Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής στη μνήμη της Κομοτηναίας υψιφώνου Μαρίας Περπερίδου

by on Δεκέμβριος 17, 2014
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Συναυλία κλασικής μουσικής συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης,  την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Κομοτηναίας υψιφώνου Μαρίας Περπερίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, στο άνθος της ηλικίας της, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπισε με εξαιρετική γενναιότητα.

Η Μαρία Περπερίδου ήταν απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Φιλιππούπολης και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και του Θρακικού Ωδείου, Διευθύντρια της Χορωδίας του Δήμου Κομοτηνής και της Χορωδίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εμφανίστηκε ως υψίφωνος και ως διευθύντρια χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και σε πολλές άλλες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον οποίον συμμετείχε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγενώς προσφερθείσα.

Επίσης συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με την Αντικαρκινική Εταιρεία Κομοτηνής, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, ως καλλιτέχνης και ως ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες για τις ανάγκες της Εταιρείας.

Στη συναυλία συμμετέχουν συνάδελφοι και φίλοι της Μαρίας από Ωδεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής ερμηνεύοντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα για σόλο όργανα, έργα μουσικής δωματίου και έργα για χορωδία και ορχήστρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »