Συναυλίες
1458 views 1 comment

Ρεσιτάλ μουσικής του ντουέτου «Τιμής Ένεκεν» στην Αλεξανδρούπολη

by on Ιούνιος 4, 2014
 

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου του ντουέτου «Τιμής Ένεκεν», με την Γεωργία Πετμεζά (τσέλο) και τον Αλέξανδρο Χασιώτη (κιθάρα), διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τo Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, στις 7:30μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βιογραφικά:

 Η Γεωργία Πετμεζά  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και πήρε πτυχίο αρμονίας το 2004 (τάξη Γιώργου Θέμελη) και πτυχίο βιολοντσέλου το 2006 (τάξη Δ. Γκουντίμωβ). Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώσικη Ακαδημία Μουσικής “Γκνέσιν” της Μόσχας, απ‘ όπου και πήρε πτυχίο το 2009 και μεταπτυχιακό το 2011 στη τάξη της E.Zhuleva. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικής με τον D.Russi, L.Zhimovina, Γ.Χατζηνίκο κ.α. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς σε Αγ.Πετρούπολη, Μόσχα, Κίροβ, Λορρέτ ντε Μάρ ενώ έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες σε Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ν. Αφρική. Είναι μέλος του Κουαρτέτου και της Καμεράτας του Δήμου Αριστοτέλη όπως επίσης και ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων «Τετράχορδο». Διδάσκει βιολοντσέλο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο «Φαέθων» της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης και στο Ωδείο Περαίας «Ορφέας».

Ο Αλέξανδρος Χασιώτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ειδ. Αρμονίας, Αντίστιξης, και Ενορχήστρωσης στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Θεσσαλονίκης, καθώς τελείωσε και την 1η τάξη Ανωτέρας κλασσικής κιθάρας. Στα 21 του χρόνια φεύγει για το Preston της Μ. Βρεττανίας, όπου και παρακολουθεί μαθήματα στην Σύγχρονη Μουσική στο University of Central Lancashire (UCLan). Μετά το πέρας 4 ετών, αποφοιτά με πτυχίο Diploma in Contemporary Music. Κατόπιν, εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας για 3 χρόνια, ώσπου επιστρέφει στην Ελλάδα και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με την σύνθεση. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς, είτε σαν συνθέτης, είτε σαν ενορχηστρωτής, είτε σαν οργανοπαίχτης. Εκτός από κιθάρα, παίζει μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά, πιάνο, κρουστά. Έχει συνθέσει για ντοκυμαντέρ, χοροθεατρικές ομάδες, rock bands, ρεμπέτικες κομπανίες. Τον Ιανουάριο του 2014 συγκροτήθηκε το ντουέτο «Τιμής Ένεκεν» με την Γεωργία Πετμεζά (Cello), με την οποία ερμηνεύει έργα του ιδίου, καθώς και διασκευές γνωστών ευρωπαϊκών έργων (τάνγκο, βαλς, κινηματογραφικά, τζαζ ).

 

comments
 
Leave a reply »