Συναυλίες
946 views 0 comments

Ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη στην Αλεξανδρούπολη

by on Φεβρουάριος 24, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Τρεις μέρες πριν από τη συμμετοχή του στην Σοπενιάδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης ερμηνεύει στην Αλεξανδρούπολη το ίδιο ρεσιτάλ-αφιέρωμα στον Frédéric Chopin.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00μ.μ. στην Αίθουσα της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121).

 O Θοδωρής Τζοβανάκης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα δίπλα στη Δόμνα Ευνουχίδου. Στη συνέχεια, με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος “Yamaha” και του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης” σπούδασε στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας και στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης αποκτώντας Δίπλωμα Σολίστ και τους μεταπτυχιακούς τίτλους “Konzertexamen” και “Master in performance”. Έχει συμπράξει με φιλαρμονικές ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Βιέννη, Βόννη, Γάνδη, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Κολωνία, Λονδίνο, Σεντ Άντριους, Τρίπολη Λιβύης, Τεργέστη, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Ουτρέχτη, Χάγη, Κάιρο, Βελιγράδι και αλλού.

Ειδικά για το ρεσιτάλ της Αλεξανδρούπολης, εκτός από τα έργα του Chopin, ο διάσημος πιανίστας θα ερμηνεύσει και έργα του μεγάλου Έλληνα μαέστρου και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου (1896-1960).

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »