Συναυλίες
634 views 0 comments

«Ταξίδια ψυχής» με συνοδοιπόρους την Ελεάννα Φινοκαλιώτη και τον Παναγιώτη Μάργαρη

by on Απρίλιος 25, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Τραγούδια που αγαπήσαμε στα χρόνια, παρουσιάζονται  μόνο με μια κιθάρα και φωνή στην ολοκαίνουργια δισκογραφική  δουλειά της νέας  ταλαντούχας ερμηνεύτριας Ελεάννας Φινοκαλιώτη, «Ταξίδια ψυχής», που  υπογράφει ο εξαίρετος κλασικός κιθαρίστας  Παναγιώτης Μάργαρης  και κυκλοφορεί από την  Polymusic.

 

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στα «Ταξίδια ψυχής είναι: «Lagrima», «Ήρθε Βοριάς ήρθε νοτιάς», «Η Παναγία των Πατησίων», «Αγάπη», «Τσάι γιασεμιού, «Αυτή η νύχτα μένει», «Μικρή πατρίδα», «Καληνύφτα» (παραδοσιακό Κάτω Ιταλίας), «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Το μινόρε της αυγής», «Τα ήσυχα βράδια».

«Οι ρίζες μου βρίσκονται σε Κρήτη και Ρόδο. Με αφορμή την εισαγωγή στο Μαθηματικό, ανέβηκα στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το θέατρο και λίγο πιο μετά με το τραγούδι. Η αγάπη μου και για τα δύο είναι μεγάλη και θεωρώ πως συνδέονται άρρηκτα. Σκοπός και των δύο να πουν μια ιστορία. Ο τρόπος είναι διαφορετικός, η διαδικασία, όμως αυτή την ιστορία καλούμαστε τελικά να πούμε. Τα πρώτα μου βήματα στο θέατρο έγιναν αμέσως μετά τη σχολή, το 2010, και είμαι ευτυχής που η διαδρομή συνεχίζεται αδιάκοπα ακόμα, με πάντα ζητούμενο οι συναντήσεις και οι συνεργασίες να με αφορούν και να με εξελίσσουν δημιουργικά. Φέτος συμμετείχα στο Καπλάνι της Βιτρίνας, της Άλκης Ζέη, καθώς επίσης και στον Θουκυδίδη Δραματικό, στο Θέατρο Τέχνης, ο οποίος θα παρουσιαστεί για μια ακόμα φορά τον Απρίλιο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Σε ότι αφορά στο τραγούδι, ξεκίνησα δειλά κάποιες live εμφανίσεις και κατόπιν άρχισα να το σπουδάζω. Γράφτηκα σε Ωδείο για σπουδές πιάνου φωνής και αρμονίας

Margaris_box_7mm.

Κάπως έτσι, η μία εμφάνιση έφερε την άλλη και δυο χρόνια πριν , έγινε η συνάντηση με τον διεθνούς φήμης βιρτουόζο κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Ήμασταν μαζί για ένα χρόνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και αυτός ο κύκλος έκλεισε με την ηχογράφηση του δίσκου μας, «Ταξίδια Ψυχής «, που κυκλοφόρησε το Φλεβάρη από την Polymusic. Πρόκειται για ένα δίσκο με 11 αγαπημένα τραγούδια που έχει ντύσει ο Παναγιώτης με τον δικό του μοναδικό τρόπο και εγώ έχω τραγουδήσει βάζοντας τις δικές μου πινελιές. Είναι ευλογία για μένα να έχω δουλέψει μαζί του.», σημειώνει η καλλιτέχνης.


 

Η Έλεάννα Φινοκαλιώτη στο τραγούδι της Μαριανίνας Κριεζή  και του Λάκη Παπαδόπουλου «Τα ήσυχα βράδια» από το cd «Ταξίδια ψυχής». Στην κιθάρα ο Παναγιώτης Μάργαρης. Πρώτη εκτέλεση, Αρλέτα

 

 Το CD 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »