Συναυλίες
1026 views 0 comments

Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης γιορτάζει τα 120 χρόνια του με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

by on Νοέμβριος 9, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, θα γιορτάσει το Ζωγράφειο Λύκειο, το ιστορικό σχολείο της Κοινότητας Σταυροδρομίου  της Κωνσταντινούπολης, τα 120 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στην Παιδεία και τον πολιτισμό.

Η συναυλία,  η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου , στις 7 το βράδυ.  στην αίθουσα τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» του Ζωγραφείου.

Στη συναυλία θα πάρει μέρος η χορωδία του Ζωγραφείου –Λυκείου, η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η χορωδία «Εν Δυνάμει».

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων, που  θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, περιλαμβάνουν πατριαρχική Θεία Λειτουργία, τρισάγιο υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του ιδρυτή της σχολής, Χρηστάκη Ζωγράφου , συνάντηση των αποφοίτων του 1963 καθώς κι έκθεση με την οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου, με θέμα  «Χοές»

. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που διατηρεί δεσμούς στενής φιλίας με τη Σχολή , σε τρεις σημαντικές Μητροπόλεις του άξονα της Εγνατίας Οδού, (Θεσσαλονίκη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη)  και εκφράζει την έννοια της πολυπολιτισμικής συνέχειας στην περιοχή,  περικλείουσας την τόσο επιθυμητή ανοχή στη διαφορετικότητα, που μέσω της τέχνης μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και ειρηνικά.

Zwgrafeio[1]

Το Ζωγράφειο Λύκειο ιδρύθηκε το 1893 στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνη την εποχή, υπήρχε έντονη ανάγκη δημιουργίας ελληνικών σχολείων, αφού ο ελληνικός πληθυσμός της Πόλης είχε φτάσει στην ακμή του.  Το σχολείο διοργανώνει πλήθος εξωσχολικών δραστηριοτήτων, όπως θέατρο, χορό, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, ομιλίες και εκθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου. Το 2004 στην Αθήνα ιδρύθηκε ο σύλλογος «Φίλοι του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης», στόχος του οποίου είναι η ανεύρεση πόρων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »