Συναυλίες
882 views 0 comments

Τρανό Θρακιώτικο πανηγύρι στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

by on Σεπτέμβριος 6, 2014
 

Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και παθιασμένο με την παράδοση άκρως νεανικό σχήμα από την Αλεξανδρούπολη, έρχεται στη μουσική σκηνή των Εβριτών για να  μαγέψει με τη φωνή της Δήμητρας Παπάζογλου και τις μελωδίες της γκάϊντας του Γιώργου Μπεζιργιαννίδη.Μαζί τους στα κρουστά ο Χρήστος Χαρόβας και στο ακορντεόν ο Δημήτρης Μπεζιργιαννίδης.

Πρόκειται κατά βάση για ένα συνεχώς εξελισσόμενο μουσικό σχήμα, που αναζητά μονίμως ξεχασμένους τρόπους έκφρασης βασισμένους στο θρακιώτικο ηχόχρωμα. Οι καλλιτέχνες που το συνθέτουν, μέσα από τον μουσικό τους πειραματισμό, προσπαθούν να δουν τη μουσική «αλλιώς», δοκιμάζοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του μουσικού σε ένα μουσικό σύνολο. Η ωριμότητα με την οποία προσεγγίζουν τα μουσικά δρώμενα είναι δείγμα της εξαίρετης αντίληψης, του ταλέντου τους και του προσγειωμένου χαρακτήρα τους…

Μέσα από το πηγαίο ταλέντο της μουσικής και του ρυθμού που τους διακρίνει, θα πλημμυρίσουν με ζωντάνια το στέκι και θα μας  συμπαρασύρουν σε ένα ξέφρενο ρυθμό διασκέδασης, θα μας ταξιδέψουν στα αυθόρμητα οικογενειακά γλέντια και στα αλησμόνητα πανηγύρια των χωριών μας. Το ρεπερτόριο τους πλούσιο με συνεχείς εναλλαγές, χωρίς διακοπές, με άρωμα Θρακιώτικο και χρώμα Ελληνικό. Μια «αποθέωση» του Θρακιώτικου πανηγυριού.

INFO:

«Τρανό Παγγυρ’ θαγεν»

Γιορτές Παλιάς Πόλης, Ξάνθη, Στέκι Συλλόγου Εβριτών

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »