191 views 0 comments

«Ο απόλυτος οδηγός της μακροζωίας» παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

by on Νοέμβριος 5, 2018
 

 

Ένα πολύτιμο βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, αντλώντας από την πανάρχαια γνώση ως την τελευταία λέξη της επιστήμης, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας, είναι το τελευταίο βιβλίο της εκπαιδευτικού-βιολόγου Ρούλας Γκόλιου, «Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός» (Εκδόσεις Ιβίσκος), που θα παρουσιασθεί στην Αλεξανδρούπολη ( Καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ).
Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, προσφέρονται μοναδικές γνώσεις και μέθοδοι, όπως:
• Οι Μπλε Ζώνες, το παράδοξο της Ικαρίας και τα 9 κλειδιά της Μακροζωίας
• Όλα τα διατροφικά μυστικά, από την ολιγοθερμική δίαιτα και τα πρεβιοτικά, μέχρι τα άλατα Epsom, τις υπερτροφές, τα τελετουργικά των Δασκάλων της Ανατολής και το Πυθαγόρειο κρέας!
• Τα ελιξίρια του Ιπποκράτη, των Αλχημιστών, των Ινδουιστών και των Ταοϊστών
• Πώς να επηρεάζουμε τη χημεία του σώματος με τη θετική σκέψη, τη δύναμη της ευγνωμοσύνης και της συγχώρεσης
• Πώς να φαινόμαστε 40 χρόνια νεότεροι και να νιώθουμε 60 χρόνια νεότεροι!
• Όλες οι πνευματικές και ενεργειακές πρακτικές για υγεία και μακροημέρευση (Προσευχή, Γιόγκα, Τσι Γκόνγκ, Θιβετιανές ασκήσεις κ.ά.)
• Οι έγκυρες επιστημονικές προτάσεις – από τη νανοτεχνολογία, τη γενετική μηχανική και την κρυονική, μέχρι τον βιοσυντονισμό και τη βιοεκτύπωση οργάνων σε 3D εκτυπωτή!
• Το μυστηριώδες κίνημα του Μετανθρωπισμού
• Τα πολύτιμα μυστικά των Αμπχατζιανών, των Χούντζα και των Κινέζων αιωνόβιων
• Αθανασία – από τον Ασκληπιό στους Χαϊλάντερς και τον κόμη Σαιν Ζερμαίν!


Απόσπασμα από το βιβλίο
Ναι! Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μακροζωία με υγεία είναι εφικτή. Αλλά κάτω από ποιες προϋποθέσεις;
Η σύγχρονη ιατρική και τεχνολογία υπόσχονται πολλά, αλλά πώς γίνεται άνθρωποι που κατοικούν σε μικρά και ξεχασμένα νησιά να ζουν περισσότερο από αυτούς που βρίσκονται μέσα στον πλούτο και έχουν πρόσβαση στα τελευταία μέσα της ιατρικής και της τεχνολογίας;
Γιατί, ενώ οι δυνατότητες της επιστήμης ξεπερνούν πλέον τη φαντασία, έχουν επιτύχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να φέρουν μετά από 2,5 χιλιάδες χρόνια το σημερινό προσδόκιμο ζωής στα επίπεδα εκείνου των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων;
Ποιον ρόλο παίζουν η προσωπικότητα, οι καθημερινές μας συνήθειες, τα ζητήματα του νου και της καρδιάς, τα συναισθήματα και οι πεποιθήσεις μας;
Κορυφαίοι επιστήμονες ανατρέχουν στην πανάρχαια γνώση και σοφία και μιλούν πλέον ανοιχτά για τα ενεργειακά πεδία του σώματος!
Έχει να κάνει η ευτυχία με τη μακροζωία;
Οι άνθρωποι που έχουν πλησιάσει ή φτάσει τα 100, διακρίνονται για το έντονο πάθος τους για τη ζωή, την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, δουλεύουν πολύ αλλά είναι ευχαριστημένοι απ’ τη δουλειά τους, την οικογένεια και τη θρησκεία τους, χαίρονται με τα απλά πράγματα και έχουν μετανιώσει για πολύ λίγα πράγματα, είναι ευπροσάρμοστοι στο καινούργιο και στο διαφορετικό, έχουν αίσθηση αυτάρκειας, δεν έχουν άγχη, δεν ανησυχούν για το μέλλον, δεν κατατρέχονται απ’ το παρελθόν, ζουν στο παρόν και απολαμβάνουν το σήμερα, το τώρα.


Βιογραφικό:
Η Ρούλα Γκόλιου, που έζησε στην Αλεξανδρούπολη όλα τα νεανικά της χρόνια, σπούδασε βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση και παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεμάτων του χώρου της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ανέπτυξε κοινωνική και πολιτιστική δράση μέσα από τοπικούς συλλόγους και φορείς, είτε ως ενεργό μέλος είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος. Αρθρογράφησε στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” και σε άλλα τοπικά έντυπα ενώ από το 2000 ασχολήθηκε με την επιμέλεια και μετάφραση βιβλίων.
Κυριότερα βιβλία της είναι:
250 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες (εκδ. Μαλλιάρης)
Τα άγια βότανα (εκδ. Μαλλιάρης)
Τα εδώδιμα φυτά (εκδ. Μαλλιάρης)
Μικρή εγκυκλοπαίδεια βοτάνων (εκδ. Εφημερίδα Βήμα).
INFO:
Καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη)
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ
Το βιβλίο προλογίζουν η Λίζα Κωνσταντινίδου, γιατρός δημόσιας υγείας, υγιεινολόγος, βελονίστρια και η συγγραφέας Ρούλα Γκόλιου.
Συντονίζει η Αμαλία Δούκα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »