315 views 0 comments

«Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα» κρύβεται στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

by on Φεβρουάριος 1, 2018
 

«Το βιβλίο το κρύβεις στην αγκαλιά σου, το ποτίζεις με το άρωμά σου, το σφραγίζεις με τα δάκρυά σου, το ζωγραφίζεις με τα χρώματά σου, μέχρι που το τρως από τη χαρά σου!»

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών «Βιβλιοπόντικας», ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για το παραμύθι του βραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου που παρουσιάζουν σε μια μουσική διαδραστική παράσταση με τίτλο «Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα» το Θέατρο Του Βορρά και η Kolossaion Productions.
Μια απολαυστική παράσταση, πλημμυρισμένη με μουσική, τραγούδι και χορό! Ένα θεότρελο κυνήγι θησαυρού, στο οποίο όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών θα βοηθήσουν τον Βιβλιοπόντικα να βρει τον θησαυρό!
Λίγα λόγια για το έργο
Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις απoκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει να βρει τον θησαυρό του! Ξεκινά την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη! Μπαίνει στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει… με τα μάτια! Συναντά τον Παπαγκένο, ταξιδεύει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, τραγουδά με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Συναντά τον Πινόκιο αλλά και τον παπουτσωμένο γάτο και μαθαίνει να ξιφομαχεί από τους Τρείς Σωματοφύλακες! Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοηθά να μάθει πού είναι ο θησαυρός! Θα ξεγελάσει τον Χουκ, που είναι στην προηγούμενη σελίδα; Θα καταφέρει να ανοίξει το σεντούκι και ποιός θα είναι ο Θησαυρός που θα ανακαλύψει σε αυτό;


Σκηνοθετικό σημείωμα
Το παραμύθι αυτό του Βαγγέλη Ηλιόπουλου μέσα από τις περιπέτειες του Βιβλιοπόντικα δεν αναδεικνύει μόνο την αξία των βιβλίων .Δίνει και σαφή μηνύματα στα παιδιά για την σημασία της οικογένειας , την αγάπη μεταξύ των μελών της , την φιλία και την αλληλεγγύη .Μια ιστορία που αποδεικνύει πως όποιος προσπαθεί , πάντα κατορθώνει να πετύχει το στόχο του .Με χιούμορ αλλά και συγκίνηση , τα παιδιά θα περιπλανηθούν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και παρέα με τους αγαπημένους τους ήρωες θα ανακαλύψουν τον πιο μαγικό Θησαυρό !
Συντελεστές:
Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Θεατρική Διασκευή/Σκηνοθεσία/Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη και Λίτσα Τζιουβάρα
Κατασκευές: Anna Wasiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ανθίδου, Άννα Θωϊδου, Μαρίνος Καρπούζας, Ειρήνη Μούγιου
Παραγωγή : Θέατρο Του Βορρά & Kolossaion Productions


Λίγα λόγια για το συγγραφέα :
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο γνωστός έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 εως το 2015. Σήμερα συντονίζει την ομάδα Ακτιβιστών Αναγνωστών. Είναι υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2017 μετά από πρόταση του Κυπριακού Τμήματος της ΙΒΒΥ.

INFO:
Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:15
Διάρκεια: 90 λεπτά με διάλειμμα
Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα SevenSpots, Καταστήματα Ιανός, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876
Προπώληση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ: 6986523898

Be the first to comment!
 
Leave a reply »