138 views 0 comments

Πέντε συγγραφείς των εκδόσεων Ωκεανός συστήνουν τα νέα τους βιβλία.

by on Δεκέμβριος 3, 2019
 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Πέντε συγγραφείς των εκδόσεων Ωκεανός ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό και συστήνουν στους αναγνώστες της τα νέα τους βιβλία.
Πέντε μυθιστορήματα που καταγράφουν έναν σημαντικό αριθμό ευαισθησιών, προσανατολισμού και τάσεων της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

 

 

 

 

ΑΛΙΚΗ ΑΛΙΦΕΡΗ: ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ακολουθώντας διαφορετικό στιλ από τα παραδοσιακά ερωτικά-αστυνομικά μυθιστορήματα το βιβλίο θίγει επίσης τη δύναμη της εξουσίας και τις διαπλοκές των κρατούντων.
«Το μυθιστόρημα αφηγείται δέκα χρόνια από τη ζωή του αστυνομικού Σάββα Καλλίνη, τα οποία διατρέχουν εφήμερες ερωτικές σχέσεις, μια αμφιλεγόμενη φιλία, συνεχή ενδοσκόπηση και ένας μοιραίος έρωτας. Μηχανόβιος, ροκάς και ταγμένος εργένης, ο Σάββας εκτονώνει την ένταση που του προκαλεί η δουλειά με ροκιές, την BMW 2000 μοτοσυκλέτα του και φευγαλέες ερωτικές σχέσεις. Όλα θα αλλάξουν, όταν η ομάδα του, οι «πιπίλες» (νεότεροι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής), θα αναλάβουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Σικάγο». «Σικάγο» είχε βαφτίσει ο τύπος σειρά ανεξιχνίαστων ληστειών με δυο θύματα και κλοπιμαία που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στην ιστορία του ντόπιου εγκλήματος. Τα στοιχεία που θα ανακαλύψουν οι «πιπίλες» θα μοιάζουν κορυφή παγόβουνου που καλύπτει ένα ασύλληπτο εγκληματικό δίκτυο. Ο Σάββας Καλλίνης θα έρθει αντιμέτωπος με νέα γενιά εγκληματιών. Στην προσπάθειά του να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, θα γοητευτεί από μια μυστηριακή γυναίκα. Η γοητεία της Αύρας Νέσσου θα σπρώξει τον επιφυλακτικό Σάββα σε ακραίες καταστάσεις. Για να την κατακτήσει, θα την παγιδέψει με προσωπικό κόστος. Η Αύρα θα γίνει αφορμή τρομακτικών αποκαλύψεων για την υπόθεση «Σικάγο». Η προσωπικότητά της θα επηρεάσει την αυτογνωσία του αστυνομικού καθορίζοντας την καριέρα του. Για δέκα χρόνια, η υπόθεση «Σικάγο» θα αποτελεί τμήμα της ζωής του. Παλεύοντας με τον φόρτο της εργασίας, το άγνωστο ωράριο και με τον ακανθώδη έρωτα της ανεξάρτητης Αύρας, ο Σάββας θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψή του για την εργασία, το μέλλον, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την τιμωρία και την αγάπη.»
Βιογραφικό:

 Η Αλίκη Αλιφέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της, Τζανής Αλιφέρης, ήταν φωτογράφος, οπερατέρ και κινηματογραφικός παραγωγός. Η μητέρα της, Ιωάννα, γραμματέας στο Αναμορφωτικό Κατάστημα Αρρένων Κορυδαλλού. Τελειώνοντας το σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου σαν ακροάτρια. Πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, έφυγε για τη Γερμανία, όπου γράφτηκε στη φιλολογική σχολή του πανεπιστημίου του Μονάχου, με δευτερεύουσες σπουδές: Ιστορία Θεάτρου και Δημοσιογραφία. Παράλληλα με τις σπουδές, εργάστηκε σαν ελεγκτής κινηματογραφικών κοπιών (celluloid) σε διάφορα εργαστήρια, όπως της Bavaria Film, Arnold und Richter, Constantin Film AG, Globus-Film. Γυρίζοντας στην Αθήνα, απασχολήθηκε για λίγο στις εκδόσεις.

 

ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ : ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ


Ένα συγκινητικό, τραγικό μυθιστόρημα που ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις με συμπόνια και ψυχολογικό βάθος είναι το πρώτο βιβλίο της Μαίρης Γκαζιάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
«Η ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ προέκυψε από σύμπτωση. Και λέω σύμπτωση γιατί οι ηρωίδες του βιβλίου μου είναι υπαρκτά πρόσωπα που ζουν σε μια μικρή παραλιακή πόλη της Ελλάδας. Σε κάποιες διακοπές μου «έπεσα» πάνω στη μια ηρωίδα μου και στη συνέχεια γνώρισα και την άλλη. Η Αύρα και η Ελπίδα, μάνα και κόρη, ένας ακατάλυτος δεσμός που κακοποιήθηκε με την παρεμβολή της γιαγιάς…Η Αύρα γεννιέται μια κρύα νύχτα του Γενάρη… «Σε χρίζω μάνα» καθόρισε το μέλλον της η μοίρα που στάθηκε πάνω από την κούνια της. Κι αυτός ο ρόλος την ακολούθησε σ΄ όλη της τη ζωή. Η Ελπίδα γεννήθηκε όταν ακόμα η Αύρα ήταν έφηβη. «Σε χρίζω να είσαι το κενό» είπε η μοίρα. Και οι δυο χρησμοί πραγματοποιήθηκαν. Η Αύρα μεγάλωσε πολλά παιδιά, η Ελπίδα μεγάλωσε δίχως μάνα. Το «κενό» μιας ζωής αφήνει τα σημάδια και στις δυο τους καθώς περνούν τα χρόνια…Η ευτυχία παραμένει άπιαστο όνειρο για την Αύρα, προσπαθεί να την πιάσει μα σκορπίζεται σαν ζάχαρη άχνη… Όλα τα γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο είναι πραγματικά. Αυτό που είχα να κάνω εγώ ως συγγραφέας ήταν να βρω τον τρόπο να τα συνδέσω μεταξύ τους, να προσθέσω μυθοπλασία όπου χρειαζόταν και να βρω τον τρόπο για τη λύτρωση των ηρωίδων μου. Υπήρχε δυσκολία στη συγγραφή του βιβλίου γιατί ένα φανταστικό ήρωα μπορείς να τον μεταχειριστείς όπως θέλεις, έναν αληθινό όμως οφείλεις να τον σεβαστείς απόλυτα. Να σεβαστείς τον ίδιο και τη ζωή του. Να τον αφουγκραστείς δίχως να τον κρίνεις, να εισχωρήσεις στα συναισθήματά του και να τα μεταφέρεις στο χαρτί. Ιδιαίτερα, τη στιγμή που οι δυο ηρωίδες μου βρίσκονται εν ζωή. Όφειλα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια όσα μου κατέθεσαν και να εμπνευστώ το τέλος που άρμοζε σύμφωνα με τις επιλογές που έκαναν στις ζωές τους. Είναι μεγάλη ευθύνη να μεταφέρεις μια αληθινή ιστορία και οι προσωπικές απόψεις παραμερίζονται ώστε να μπεις στη θέση του ήρωα, να τον καταλάβεις, να τον νιώσεις και να λειτουργήσει η ενσυναίσθηση.»


Βιογραφικό:
Η Μαίρη Γκαζιάνη, γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάσθηκε ως τραπεζοϋπάλληλος. Στο παρελθόν ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο magicradiolive. Από τον Νοέμβρη 2014 συνεργάζεται με το www.now24.gr και έχει πραγματοποιήσει πάνω από πεντακόσιες συνεντεύξεις σε καλλιτέχνες, επιστήμονες και συγγραφείς. Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλώς τους» του Αιγαίο TV πραγματοποιώντας συνεντεύξεις σε ανθρώπους των τεχνών. Την περίοδο Ιούλιος 2017 έως Μάρτιος 2018 συνεργάστηκε με το on line Πολιτιστικό Περιοδικό Books and Style ως Διευθύντρια Σύνταξης. Μεγάλες της αγάπες είναι ο χορός και το θέατρο με τα οποία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά.

Βιβλιογραφία
Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…», τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα φεγγάρι λιγότερο» από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Τα πλήκτρα της σιωπής» από τις εκδόσεις ΄Οστρια. Επίσης, το παραμύθι της «Το ψαράκι του βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» εκδόσεις Βερέττα 2015. Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της «?λικα βήματα» από την Εμπειρία Εκδοτική. Το μυθιστόρημα «ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ» είναι το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανός.

ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ


Ένα μυθιστόρημα για τον γάμο και την απιστία, βασισμένο σε αληθινές ιστορίες καθημερινής τρέλας και στην αβάσταχτη ελαφρότητα του ανθρώπινου είναι , αποτελεί το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Κεκροπούλου.
« Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλους όσοι δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Στους πιστούς, για να δουν την πλάνη τους. Στους άπιστους, για να δουν την ματαιότητα της απιστίας που στο τέλος μπορεί και να τους ματαιώσει στα ίδια τους τα μάτια. Η ηρωίδα μου επικέντρωσε στην οικογένεια. Για χάρη της σιώπησε, για χάρη της έκανε υπομονή, για χάρη της υποχώρησε σε όλα. Θα μπορούσε να πάρει το καπελάκι της και να φύγει. Αυτή θα ήταν η πιο εύκολη λύση, που όμως, μη γελιόμαστε, θα άφηνε πίσω φανερά και αφανή συντρίμμια. Δεν ξεπερνιέται ποτέ, τουλάχιστον από τα παιδιά, η διάλυση της οικογένειας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που η ηρωίδα μου θα έπαιρνε το καπελάκι της να φύγει, αυτή θα ήταν η πολλαπλά ηττημένη. Θα υποκλινόταν στην δύναμη της ερωμένης. Θα έβαζε τέλος στην οικογενειακή συνοχή. Τα παιδιά μπορεί αρχικά να την δικαιολογούσαν, αλλά σε βάθος χρόνου θα την κατηγορούσαν ότι δεν πάλεψε περισσότερο. Το έχω δει αυτό το έργο να συμβαίνει συχνά και ομολογώ ότι μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Να μη γελιόμαστε, η γυναίκα, ως μητέρα και σύζυγος, είναι τελικά η κολόνα της οικογένειας. Το έλεγαν οι παλιές, κι ας το χωνέψουν κι οι νέες. Το μυθιστόρημα αφηγείται δέκα χρόνια από τη ζωή του αστυνομικού Σάββα Καλλίνη, τα οποία διατρέχουν εφήμερες ερωτικές σχέσεις, μια αμφιλεγόμενη φιλία, συνεχή ενδοσκόπηση και ένας μοιραίος έρωτας. Μηχανόβιος, ροκάς και ταγμένος εργένης, ο Σάββας εκτονώνει την ένταση που του προκαλεί η δουλειά με ροκιές, την BMW 2000 μοτοσυκλέτα του και φευγαλέες ερωτικές σχέσεις. Όλα θα αλλάξουν, όταν η ομάδα του, οι «πιπίλες» (νεότεροι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής), θα αναλάβουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Σικάγο». «Σικάγο» είχε βαφτίσει ο τύπος σειρά ανεξιχνίαστων ληστειών με δυο θύματα και κλοπιμαία που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στην ιστορία του ντόπιου εγκλήματος. Τα στοιχεία που θα ανακαλύψουν οι «πιπίλες» θα μοιάζουν κορυφή παγόβουνου που καλύπτει ένα ασύλληπτο εγκληματικό δίκτυο. Ο Σάββας Καλλίνης θα έρθει αντιμέτωπος με νέα γενιά εγκληματιών. Στην προσπάθειά του να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, θα γοητευτεί από μια μυστηριακή γυναίκα. Η γοητεία της Αύρας Νέσσου θα σπρώξει τον επιφυλακτικό Σάββα σε ακραίες καταστάσεις. Για να την κατακτήσει, θα την παγιδέψει με προσωπικό κόστος. Η Αύρα θα γίνει αφορμή τρομακτικών αποκαλύψεων για την υπόθεση «Σικάγο». Η προσωπικότητά της θα επηρεάσει την αυτογνωσία του αστυνομικού καθορίζοντας την καριέρα του. Για δέκα χρόνια, η υπόθεση «Σικάγο» θα αποτελεί τμήμα της ζωής του. Παλεύοντας με τον φόρτο της εργασίας, το άγνωστο ωράριο και με τον ακανθώδη έρωτα της ανεξάρτητης Αύρας, ο Σάββας θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψή του για την εργασία, το μέλλον, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την τιμωρία και την αγάπη.»
Βιογραφικό:

 Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πολιτικές επιστήμες και νομικά, καθώς και ξένες γλώσσες. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο εδώ και τριάντα έξι χρόνια ως μεταφράστρια, επιμελήτρια, εκδότρια και συγγραφέας.
Το συγγραφικό της έργο:
Παιδικά:
• Πες μου, μπαμπά, μια ιστορία, σε παρακαλώ (ιστορίες του Αισώπου για μικρά παιδιά μεταφρασμένες από το πρωτότυπο, με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου).
Ιστορικά Μυθιστορήματα:
• Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Καπετάνισσα
• Αγγέλικα η Μαντενούτα
• Σαν τα Κυνηγημένα Αγρίμια
Δηλώνει μαθήτρια διά βίου, διαβάζει ακατάπαυστα τα πάντα, αλλά κυρίως τους μεγάλους Έλληνες κλασικούς και εστιάζει στη μελέτη της Iστορίας, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Αγαπά την κλασική μουσική, την όπερα, το θέατρο, την τζαζ, το Τρίτο Πρόγραμμα, την ατμόσφαιρα των μουσείων, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους μεγάλους περιπάτους. Είναι παντρεμένη εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο, σύντροφο και συναγωνιστή στη ζωή, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

ΣΙΝΤΥ ΣΤΟΚΛΕΡ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ Η ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Μέσα από ένα ευχάριστο μυθιστόρημα, η συγγραφέας από την Βραζιλία, Σίντυ Στόκλερ, παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα και στα περίχωρά της, την εποχή του Περικλή και του Πελοποννησιακού Πολέμου.
«Η κεντρική ηρωίδα του έργου, η Καλλιόπη, είναι ένα κορίτσι που ζει με την οικογένειά του σε κάποιον από τους δήμους της Αττικής, στη Φυλή. Οι γονείς της γαιοκτήμονες, εύρωστοι οικονομικά. Την παντρεύουν με έναν επίσης πλούσιο γαιοκτήμονα που τον αποδέχεται, αλλά έχει δύστροπη πεθερά, η οποία περιμένει απογόνους, αλλά απόγονοι δεν έρχονται. Ο λόγος είναι ότι ο γαμπρός είναι στείρος. Η Καλλιόπη όμως, έμαθε να αγαπά τον άνδρα της και συμβιβάζεται με έναν γάμο χωρίς παιδιά. Ωστόσο, ο σύζυγος πεθαίνει ξαφνικά και η Καλλιόπη αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι και την περιουσία του άνδρα της, που περιέρχεται στον Δήμο των Αθηνών (γυναίκα που δεν έχει άρρενα απόγονο, αποθανόντος του συζύγου, δεν κληρονομεί και η περιουσία του συζύγου περνάει στο δημόσιο, σύμφωνα με τους αρχαίους αθηναϊκούς νόμους). Η Καλλιόπη επιστρέφει στον πατέρα της, βέβαιη ότι εκείνος θα προσπαθήσει να της βρει έναν άλλον σύζυγο. Όμως τα πράγματα θα εξελιχθούν δραματικά. Τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι τα ήθη και τα έθιμα, οι νόμοι και τα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών την εποχή του Περικλή και μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Είναι οι άδικοι νόμοι, ο περιορισμός των γυναικών, οι σοφιστές που κυριαρχούν την εποχή αυτή, ο θεσμός της δουλείας, το άδικο του πολέμου… Μέσα από το βιβλίο βλέπουμε μορφές της πολιτικής ζωής, όπως ο Περικλής, ο Αλκιβιάδης, ο Κίμων, ο Σωκράτης και ο Αριστοφάνης. Στην ουσία πρόκειται για μια περιδιάβαση στην Αρχαία Αθήνα στον λεγόμενο Χρυσού Αιώνα της.»
Βιογραφικό:


Η Σίντυ Στόκλερ γεννήθηκε στο Σάο Πάολο, αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Σάο Πάολο και εργάζεται ως δικηγόρος ενώ παράλληλα ασχολείται και με την συγγραφή εδώ και πολλά χρόνια. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχει κάνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αρχική ιδέα για την συγγραφή της Καλλιόπης, ξεκίνησε από την εποχή που ήταν ακόμη φοιτήτρια και μελέτησε το αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό δίκαιο, ενώ η πρώτη της επίσκεψη στην πόλη των Αθηνών, την γοήτευσε και παγίωσε μέσα της την επιθυμία να γράψει ένα μυθιστόρημα για την σπουδαία αυτή πόλη και τους ανθρώπους της την εποχή της μεγάλης της ακμής, του 4ου π.Χ. αιώνα.

ΒΙΚΥ ΣΤΟΥΦΗ: ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ


‘Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα, με συναρπαστική καταιγιστική πλοκή, είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως των μεγάλων μπεστ σέλερ, Βίκυς Στουφή.
«Μέσα από μια αστυνομική ιστορία, με πλοκή, ίντριγκα, καταιγιστική δράση και συνεχείς ανατροπές θα γνωρίσουμε την Εύα Βάρναλη, διάσημη σοπράνο, που καταφεύγει στο γραφικό Τρούρο της Κορνουάλης προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ και την απογοήτευση που της προκάλεσε η απιστία του αρραβωνιαστικού της. Η ειδεχθής δολοφονία ενός αγαπημένου προσώπου της Εύας γίνεται η αφορμή να ακολουθήσουν πολλά δυσάρεστα γεγονότα και να βγουν, ταυτόχρονα, στην επιφάνεια σημαντικές αλήθειες που την αφορούν και τις οποίες είχαν κρύψει άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας με την δικαιολογία πως όλα είχαν γίνει για το καλό της. Την Εύα πλαισιώνουν ακόμα δύο ήρωες, ο γοητευτικός αριστοκράτης Μπεν Άστον και ο ελληνικής καταγωγής αστυνομικός επιθεωρητής Θάνος Δαρνέζης. Ο Μπεν, σημαδεμένος στην ψυχή και στο σώμα, βρίσκεται εγκλωβισμένος στο δικό του άσχημο παρελθόν, ενώ ο Θάνος νομίζοντας ότι η δουλειά του τον ολοκληρώνει ως άνθρωπο, αφήνει τη ζωή να τον προσπερνάει χωρίς να αντιλαμβάνεται το κακό που κάνει στον εαυτό του. Οι δρόμοι αυτών των τριών, ανόμοιων, ανθρώπων θα διασταυρωθούν είτε τυχαία είτε εσκεμμένα. Και οι τρεις θα κληθούν κάποια στιγμή να κοιτάξουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους και να αποφασίσουν πως θέλουν να πορευτούν στη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια του πνευματικού τους ταξιδιού θα ανακαλύψουν καινούργιες αξίες και θα καταλάβουν πως μόνο η αλήθεια έχει τη δύναμη να σπάσει τις βαριές αλυσίδες που κρατούν κάποιον καθηλωμένο στο ίδιο σημείο και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει μπροστά. Ο δύσβατος δρόμος που οδηγεί στην εξηλέωση περνά αναγκαστικά μέσα από την συγχώρεση, τη μετάνοια και την αυτογνωσία, είναι όμως ο μοναδικός που διδάσκει και μπορεί να διορθώσει τα λάθη μας.»
Βιογραφικό:


Η Βίκυ Στουφή γεννήθηκε στα Ιωάννινα και λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, που ήταν στρατιωτικός, είχε την ευκαιρία από πολύ νωρίς να ταξιδέψει και να διευρύνει του ορίζοντές της, γνωρίζοντας συνεχώς νέους ανθρώπους και πόλεις. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και επιστρέφοντας στην Ελλάδα απασχολήθηκε στον Ασφαλιστικό κλάδο, στον τομέα ανάπτυξης και ανάλυσης λογισμικού. Το πρώτο της βιβλίο Ηλέκτρα κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις Λιβάνη και έκτοτε έχει γράψει άλλα πέντε βιβλία τα οποία κυκλοφορούν από τον ίδιο εκδοτικό οίκο και είναι τα εξής: Λευκός Άγγελος, Η σφραγίδα του ρόδου, Με τα μάτια της άλλης, Το αίνιγμα της πεταλούδας και Εσπερία. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της με τίτλο Μια μελωδία για την Εύα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »