Φωτογραφία
1084 views 0 comments

«ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί».

by on Απρίλιος 30, 2014
 

Εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν αρμονικά στην Θράκη, παρόλο που έχουν διαφορετική καταγωγή, θρησκεία και γλώσσας αποτύπωσε με το φακό του ο Μεξικάνος καλλιτέχνης και συγγραφέας Luis Gómezbeck και τις παρουσιάζει στην έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο:  «ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί».

Οι εικόνες της έκθεσης προέρχονται από την εργασία του φωτογράφου στην Θράκη ως φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια μιας τριετίας.
Μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής στο Ίδρυμα Παπανικολάου το 2004. Στην Αθήνα παρουσιάστηκε στον Κοινωνικό Ελεύθερο Χώρο «Nosotros» το 2005. Ταξίδευσε μέχρι την Αργεντινή, όπου φιλοξενήθηκε στις πόλεις Μπουένος Άιρες (Πρεσβεία της Ελλάδος) και Σάλτα (Μουσείο της Πόλεως) το 2009.
Κάποιες από τις φωτογραφίες αυτές βραβεύτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Φωτογραφίζοντας τη γειτονιά μου» το 2004 και από την UNESCO και τη ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς βία» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι» το 2010.
Εικόνες της έκθεσης έχουν δημοσιευθεί σε αντίστοιχα ρεπορτάζ-αφιερώματα στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «A%Z» και «Visión Latinoamericana», ενώ η φωτογραφία «United Colours of Komotini» κόσμησε το Εικαστικό Ημερολόγιο της UNESCO το 2007.

Βιογραφικό:

λουης

Ο Luis Gοmezbeck (Λούης Γκόμεζμπεκ) γεννήθηκε στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Σπούδασε ισπανική φιλολογία, θέατρο, υποκριτική και σωματικό θέατρο σε Αγγλία και Μεξικό, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, τηλεπικοινωνίας, μουσικής, τραγουδιού, φωνής, ορθοφωνίας και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και Μεξικό. Σήμερα φοιτά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού).
Ως ηθοποιός έχει παίξει σε σαράντα παραγωγές σε σκηνές της Αγγλίας, Αργεντινής, Ελλάδας, Μεξικού, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Σκωτίας, ενώ έχει σκηνοθετήσει δέκα παραγωγές σε Ελλάδα και Μεξικό.
Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία και Ιταλία.
Είναι φωτορεπόρτερ και φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς βία» και την UNESCO. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές και πέντε ομαδικές εκθέσεις σε Αργεντινή και Ελλάδα.
Μιλά, γράφει και μεταφράζει σε πέντε γλώσσες.
Μέσα από ταξίδια του σε σαράντα ήδη χώρες, έχει καταφέρει να μελετήσει και συχνά να αποτυπώσει την τέχνη που κρύβει ή φανερώνει ο κάθε πολιτισμός, έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε Αργεντινή, Ελλάδα και Μεξικό. Έχει ζήσει στο Μεξικό, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία και από το 2003 διαμένει στην Ελλάδα.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοούμενων στην Ελλάδα «BALAM» και της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «la Melena del Huachinango».

Info:

10258178_705716092800924_4923999685397811535_n[1]

Η έκθεση  διοργανώνεται από την Αστική Πολιτιστική Εταιρία «la Melena del Huachinango» και το Θρακικό Κέντρο Εταιρεία Θρακικών Μελετών στο Café Bar Gallery offWHITE (διεύθυνση: Αιόλου 10, Πλάκα, τηλέφωνο: 211.4087.310, facebook: offwhite cafegallery). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »