Φωτογραφία
1115 views 0 comments

Πάνος Κοκκινιάς: Ένας ξεχωριστός φωτογράφος στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

by on Οκτώβριος 23, 2014
 

Τη δουλειά του Πάνου Κοκκινιά, ενός από τους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους, παρουσιάζει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

10_aghida[1]

« Στις φωτογραφίες του Κοκκινιά κυριαρχεί η λεπτομερής σκηνοθεσία της σύνθεσης, η καθαρή φόρμα, η έμφαση στο χρώμα, το μεγάλο βάθος πεδίου αλλά και ένας γρίφος, ένα αίνιγμα, κάτι σκοτεινό και ανοίκειο, που υπερβαίνει την καταγεγραμμένη πραγματικότητα. Ο Κοκκινιάς, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αθόρυβος και εργατικός φωτογραφίζει τοπία, περαστικούς, μοναχικούς επισκέπτες, την αμηχανία ενός περαστικού στην πόλη, την ασύμβατη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Οι γεωμετρημένοι γρίφοι του, το χιούμορ στις συνθέσεις του, τα στοιχεία του θρίλερ που «απειλούν» τις εικόνες του, το παράλογο που κρύβεται στις κοινότυπες περιγραφές της καθημερινής ζωής και το ένστικτο του καλλιτέχνη κάνουν τον Κοκκινιά ένα φωτογράφο που ξεχωρίζει.» (Ποντίκι Art)

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, στα γραφεία του Κέντρου (Μιαούλη 9), το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο για την τέχνη της φωτογραφίας.

_cropped_131661483065[1]

Βιογραφικό:

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, έκανε μεταπτυχιακά στο Yale University και το διδακτορικό του στη φιλοσοφία και φωτογραφία στο Derby University στην Αγγλία.

H δουλειά του έχει δημοσιευθεί στην έκδοση Vitamin Ph της Phaldon Press, επιλογή της σύγχρονης παγκόσμιας φωτογραφικής παραγωγής. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη μονογραφία του από την Powerhouse Books στη Νέα Υόρκη.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

16813-37150[1]

Info:

Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη και τους μαθητές των σεμιναρίων.

Είσοδος για τα μη μέλη 5 €.

Περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο 6981333525 και στο info@kedifot.gr

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »