Φωτογραφία
965 views 0 comments

Σεμινάρια Φωτογραφίας

by on Οκτώβριος 12, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ.) διοργανώνει και φέτος σεμινάρια φωτογραφίας με 4 θεματικές ενότητες:
1. Χρήση Φωτογραφικής Μηχανής – Πρακτική (12 ώρες ,κόστος 40ε)
2. Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας (12 ώρες ,κόστος 40ε )
3. Καλλιτεχνική Φωτογραφία (16 ώρες, κόστος 50ε)
4. Αναλογική Φωτογραφία & Σκοτεινός Θάλαμος (40 ώρες ,κόστος 120ε )
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αρχάριους και θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη, στα γραφεία του ΚΕ.ΔΗ.ΦΩΤ (Μιαούλη 9 – όπισθεν Αστυνομίας).
Τα μαθήματα είναι 2ωρα και θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη ή Σάββατο
Η ταυτότητα του συλλόγου
Ο Σύλλογος με την επωνυμία Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.
Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 75 τακτικά μέλη, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό.
Οι συναντήσεις των μελών του συλλόγου πραγματοποιούνται σε μισθωμένο χώρο του Συλλόγου στην Μιαούλη 9 και τα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει (βιντεοπροβολείς, Η/Υ, κλπ) για την υλοποίηση των δράσεων του συλλόγου (τακτικές συναντήσεις μελών, ημερίδες, σεμινάρια) είναι ιδιόκτητα.
Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη του συλλόγου, με βιβλία – λευκώματα των οποίων η θεματολογία αφορά στη φωτογραφία. Τα βιβλία είναι προσφορές των μελών ή αποκτήθηκαν με ίδια κεφάλαια
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διαθέτει ιδιόκτητο παραγωγικό εξοπλισμό όπως βιντεοπροβολέα, Η/Υ, μηχανήματα εμφανίσεως φιλμ και σκοτεινό θάλαμο.

Από την ίδρυση του έως σήμερα το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης έχει προβεί σε διάφορες δράσεις για την πραγμάτωση των σκοπών ίδρυσης του μεταξύ των οποίων και το project Terra Thrakia.
Terra Thrakia
O Σύλλογος Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και δυο ομάδες διακεκριμένων φωτογράφων από την Τουρκιά και την Βουλγαρία φωτογράφησαν περιοχές της ευρύτερης Θράκης με τον ακόλουθο τρόπο: κάθε ομάδα φωτογράφησε περιοχές της Θράκης που βρίσκονται στις γείτονες χώρες.
Στόχος η δημιουργία καλλιτεχνικών φωτογραφιών από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των Θρακιωτών, τα τοπία της Θράκης, τις εκδηλώσεις, τα ήθη και τα έθιμα μέσα από των φωτογραφικό φακό.
Ο στόχος του project η δημιουργία έκθεσης των φωτογραφιών σε επτά πόλεις, για την Ελλάδα Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη, για την Τουρκία Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη, για την Βουλγαρία Φιλιππούπολη – Χάσκοβο, καθώς και η έκδοση φωτογραφικού λευκώματος
Το Terra Thrakia γίνεται και ντοκιμαντέρ με διευθυντή φωτογραφίας τον Βασίλη Καραφυλλίδη και φωτογραφικό λεύκωμα. Οι 93 φωτογραφίες του λευκώματος επιλέχθηκαν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους και βραβευμένους φωτογράφους George Georgiou και Vanessa Winshp μέσα από ένα σύνολο περίπου 400 φωτογραφιών και διήρκησε τέσσερα χρόνια.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »