326 views 0 comments

Ρεσιτάλ πιάνου της Ερατούς Αλακιοζίδου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

by on Απρίλιος 16, 2018
 

Ρεσιτάλ πιάνου της Ερατούς Αλακιοζίδου διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης,  την Κυριακή 22 Απριλίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης.
Η Θεσσαλονικιά σολίστ του πιάνου, που κατακτά την Ευρώπη με τη μουσική της, επιλέγει έργα καταξιωμένων ή νεότερων Ελλήνων συνθετών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφηγηθεί μια ιστορία αισθαντικότητας και ευαισθησίας «μεσογειακού τύπου», όπως η ίδια λέει.
Στη συναυλία θα ακουστούν μερικά από τα έργα της δισκογραφική παραγωγής “in blue & white” στημένα έτσι σαν μια mini version της μουσικής της αφήγησης, δίνοντας έμφαση στους συνθέτες που διαμένουν ή κατάγονται από την Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα, ενώ στην ολοκληρωμένη της μορφή, η παραγωγή περιλαμβάνει 14 Έλληνες συνθέτες και 25 έργα συνολικής διάρκειας 79’.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
19:30
pre-concert talk & παρουσίαση cd “in blue & white”

20:00
ρεσιτάλ πιάνου της Ερατούς Αλακιοζίδου
με έργα των Ασπασία Νασοπούλου, Καλλιόπη Τσουπάκη, Γιώργου Κουμεντάκη, Γιώργου Κουρουπού, Κώστα Σιέμπη, Κώστα Τσούγκρα, Θόδωρου Αντωνίου, Αναστάση Φιλιπακόπουλου ,Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη και Στάθη Γυφτάκη.

H συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Βιογραφικό:

Η Ερατώ Αλακιοζίδου ασχολείται ενεργά με την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα από το 2000. Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή της, τα οποία ή ίδια παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις, ενώ παράλληλα το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα έργων κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1990 (τάξη Ελένης Παπάζογλου) με Δίπλωμα Πιάνου και βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τους Julia και Constantine Ganev (Ελλάδα, Βέλγιο), Roberto Szidon (Γερμανία, Ελβετία) και Lilia Boyadjieva (Conservatoire de Villepinte, Παρίσι), από όπου αποφοίτησε με “Diplome Superieure du Piano” με την Ανώτερη Διάκριση και Α’ Βραβείο.

Με υποτροφία του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά. Ο Νίκος Αστρινίδης, πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης, του οποίου τα έργα έχει ερμηνεύσει, υπήρξε κύριος εμπνευστής της και καθοδηγητής της για πολλά χρόνια. Παρακολούθησε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Stella Dimitrova, Carla Cuidici, Alfredo Speranza, Duo Ganevi, Roberto Szidon, Margaret Newman κ.α.

Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με ατομικά ρεσιτάλ όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου συχνά παρουσιάζοντας έργα σε πρώτες εκτελέσεις. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Nae Leonard» Galati της Ρουμανίας και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με το ενόργανο σύνολο idee fixe υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, Αλέξανδρου Μυράτ και Δημήτρη Δημόπουλου, με το κουαρτέτο εγχόρδων Lutoslawski και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Βουλγαρική και Γερμανική Ραδιοτηλεόραση.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των σχημάτων «Tangos a Cuatro» (2000) του ενόργανου συνόλου σύγχρονης μουσικής «Idee Fixe»(2004) και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας beartive(2013).

Έχει δισκογραφήσει για τις εταιρίες Protasis Productions, ankh & Subways music. Η δισκογραφική παραγωγή με τίτλο «90th Birthday Anniversary-Nikos Astrinidis», με έργα μουσικής δωματίου του συνθέτη ήταν υποψήφια το 2011 για τα βραβεία της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στην κατηγορία «Δισκογραφική Παραγωγή Ελληνικού Ενδιαφέροντος».

Σε συνεργασία με τον Γερμανό πιανίστα Thomas Wellen έχει επιμεληθεί τις Σονάτες για Πιάνο του J. Haydn, οι οποίες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ‘Μusic Melody Maker’.

Από το 2000 εργάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα διατελεί χρέη International Coordinator. Από το 1991 διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) και από το 2002 διατελεί Καλλιτεχνική Διευθύντριά του.

Το 2004 ίδρυσε το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής «Συνθέρμια». Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Το 2008 βραβεύτηκε από την “Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής” για την επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμεια”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://eratoalakiozidou.weebly.com

Γενική είσοδος 10€. Φοιτητές, άνεργοι 5 €

Be the first to comment!
 
Leave a reply »