Θέατρο
648 views 0 comments

Δωρεάν διακοπές στη Θάσο σε Θεατρικό Αντίσκηνο!

by on Ιούλιος 7, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

«Μεγαλώνει» φέτος  το «Θεατρικό Αντί-σκηνο»- που εξελίσσεται σε ένα θεσμό  υψηλού επιπέδου -και  στήνεται για δεύτερη χρονιά στη Θάσο από τον τοπικό δήμο και τη γνωστή Σχολή Θεάτρου «δήλος»,  από 17-23  Ιουλίου 2017,  στο Δημοτικό Camping του νησιού, που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες, στην Χρυσή Αμμουδιά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον Λιμένα.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και των τεχνών  θα πάρουν μέρος  στο εμφανώς αναβαθμισμένο, δεύτερο  «Θεατρικό Αντί-σκηνο»  και υπόσχονται να μας  μυήσουν στα μυστικά της υποκριτικής τέχνης, του κινηματογράφου, της μουσικής και της γιόγκα.

Ο Γιάννης Κακλέας θα επιχειρήσει ένα θεατρικό ταξίδι σε εσωτερικά τοπία, η Δήμητρα Χατούπη θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το εγώ χωρίς το εγώ μας, με τον  Μηνά Βιντιάδη θα γράψουμε και θα παίξουμε το δικό μας έργο, η Φρόσω Λύτρα θα  εξερευνήσει το προσωπικό  ύφος των δημιουργών του θεάτρου, ο Λάμπης Ζαρουτιάδης θα μας  αποκαλύψει τα μυστικά της κάμερας , η Δέσποινα Πανταζή θα ανιχνεύσει  τις  τεχνικές προσεγγίσεις  στον ρεαλισμό, ο Σταμάτης Κραουνάκης  θα διευθύνει σεμινάριο  για τη Μουσική και το αρχαίο δράμα, ο Αντώνης Ζούλης θα μας  χαλαρώσει στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις γιόγκα, ενώ η Κατερίνα Ζαφειροπούλου θα χαλαρώνει τα παιδιά μας με θεατρικό παιχνίδι.

ImageHandler

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ,  στηρίζει έμπρακτα το θεσμό και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις

Και τις ώρες που δεν  έχει σεμινάριο;   Βουτιές  στα καταγάλανα νερά του  ομηρικού νησιού των Σειρήνων κι εξορμήσεις  σε «ελαιώνες, βαθύσκιωτα δάση, ορθοπλαγιές, ποτάμια και μικρούς καταρράκτες» με την   μυρωδιά του πεύκου, του θυμαριού  και της αλμύρας να μας ακολουθεί παντού.

Ποιους αφορά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

-Σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. (Χορού, Δραματικές Σχολές/ Πανεπιστημιακά Τμήματα, Εικαστικές, Μουσικές Σχολές).

anti-skino-Thasos

-Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, μουσικοί κ.α.).

-Ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι  η θεατρική εκπαίδευση των κατοίκων και των επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, που θα θελήσουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τις ομορφιές της Θάσου.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες και σπουδαστές δραματικών σχολών κι ένα για ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Ποιοι διδάσκουν:

κακλεας

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με θέμα « Ένα κείμενο- Μια εμπειρία- Ένα τραγούδι-Μια επιθυμία- Ένα όνειρο». Ένα θεατρικό ταξίδι σε εσωτερικά τοπία, εκεί που η ζωή τροφοδοτεί το θέατρο και το θέατρο , αναδεικνύει το βαθύτερο εαυτό μας, ξορκίζει τους φόβους μας, επικοινωνεί το σκοτάδι της ψυχής, εκφράζει την επιθυμία, κατανοεί την διαφορετικότητα, τολμάει τον Έρωτα, μοιράζεται τα μυστικά μας και μας φωτίζει τον δρόμο προς την αυτογνωσία. Αφετηρία ένα κείμενο της Σάρα Κέην.

ΧΑΤΟΥΠΗ_ΔΗΜΗΤΡΑ

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Δήμητρα Χατούπη, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα».

Τα κείμενα και τα αντικείμενα μας, αποτελούν το προσωπικό μας σύμπαν. Πως θα ήταν άραγε αν οι λέξεις μας, οι δικές μας λέξεις δεν σκόνταφταν στα πεζοδρόμια; Πως θα ήταν άραγε αν τα δικά μας χρώματα δεν θάμπωναν στο φως της μέρας; Πως θα ήταν άραγε αν ανακαλύπταμε το εγώ χωρίς το ΕΓΩ μας.

ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ_ΜΗΝΑΣ

Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με θέμα «Γράψε –παίξε το έργο σου», ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Μέρα με τη μέρα, οι συμμετέχοντες, απαντώντας σε 40 ερωτήσεις και βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει, «ψηφίζουν» τους ήρωες, διαμορφώνουν την πλοκή, επιλέγουν τους ρόλους και την Κυριακή η παράσταση παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ΦΡΟΣΩ_ΛΥΤΡΑ

Η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα με θέμα «Η εξερεύνηση του προσωπικού ύφους των δημιουργών του θεάτρου, μέσα από την λογοτεχνία και την τέχνη της αφήγησης» . Η δημιουργία του εικαστικού περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, της δραματουργικής εξερεύνησης των «ηρώων» και την μετάπλαση ενός σύγχρονου, ελληνικού μυθιστορήματος σε θεατρική παράσταση μέσα από την αφήγηση, την πλοκή , την δράση και τους διαλόγους, του μυθιστορήματος, χωρίς θεατρική διασκευή δηλαδή , την δημιουργία διαλόγων, το κόψιμο του κειμένου, την συρραφή σκηνών και ότι προβλέπει η κλασική διασκευή των λογοτεχνικών έργων που παρουσιάζονται συνήθως στο θέατρο.

ΖΑΡΟΥΤΙΑΔΗΣ

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή». Η κάμερα και τα μυστικά της.’

Despina_Pantazi

-Η σκηνοθέτης και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου Δέσποινα Πανταζή με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ_ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Τέλος, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης θα διευθύνει στις 18 Ιουλίου το σεμινάριο με θέμα «Μουσική και αρχαίο δράμα».

Και καθημερινά, μόλις δύσει ο ήλιος…

Ο δάσκαλος  γιόγκα με θεατρικές  σπουδές στη  Ν. Υόρκη, Αντώνης Ζούλης σας χαλαρώνει στην αμμουδιά με ειδικές ασκήσεις.

Για τα παιδιά…

IMG_2895 (1)

Πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα με τη φιλόλογο και ηθοποιό Κατερίνα Ζαφειροπούλου, σε ένα  προσφερόμενο από τον δήμο  θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά των κατοίκων του νησιού, αλλά και όσων γονέων πάρουν μέρος στο σεμινάριο.

Το κόστος.

Η επιβάρυνση κατ’ άτομο είναι 220 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις πέντε ημέρες, με δωρεάν διαμονή σε τρίκλινα και δίκλινα τροχόσπιτα ή σκηνές και δωρεάν πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Εγγραφές-πληροφορίες:

Δραματική Σχολή «δήλος» – Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο – Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2105203562, 6972287889

 contact@dilos.gr

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »