Θέατρο
814 views 0 comments

Η Θεατρική Απόπειρα συναντά τον Τενεσί Ουίλιαμς στην Αλεξανδρούπολη

by on Φεβρουάριος 4, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Τρία μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλιαμς, του ιδιαίτερου αυτού αμερικανού συγγραφέα που ξέρει, απλά αλλά δυναμικά να ανατέμνει την ανθρώπινη ψυχή χωρίς διδακτισμούς και ηθικολογίες, παρουσιάζει η «Θεατρική Απόπειρα» στην Αλεξανδρούπολη,

Τα μονόπρακτα, «Προς Κατεδάφισην», «Αδέσμευτη», «Μίλα μου σαν την βροχή κι εγώ», έχουν ως κύριο άξονα-θέμα τους το απραγματοποίητο όνειρο.

Προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ δύο κόσμων, στον πραγματικό και στον φαντασιακό(φανταστικό), δηλαδή σ’ αυτόν που είναι και σ’ αυτόν που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι.

« Τα μονόπρακτα που επιλέξαμε, αλλά και σχεδόν όλο το έργο του Tenessee Williams, προσπαθούν να εστιάσουν σε αθέατες, πολλές φορές, πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης όπως και των σχέσεων μεταξύ των ατόμων. Ο προβληματισμός γύρω από αυτά τα θέματα είναι, κατά την γνώμη μας, συνεχής και πολύπλοκος επομένως δεν μπορεί να μην προκαλεί το ενδιαφέρον της «Θεατρικής Απόπειρας»», εξηγεί μιλώντας στην ArtPress ο Γιάννης Κοντακίδης,  υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας.

                                 Αδιέξοδος κόσμος

Αγωνία μπροστά στον θάνατο. Αγωνία μπροστά στη ζωή. Άνθρωποι μόνοι που προσπαθούν απελπισμένα να επικοινωνήσουν με τους άλλους, αλλά και με τους εαυτούς τους.

Σχέσεις μητέρας-κόρης. Συγκρούσεις διαφορετικών γυναικείων ψυχολογιών. Αρρωστημένα σώματα καταπνιγμένων αναγκών που ποτέ δεν εκδηλώθηκαν. Απωθημένα που ποτέ δεν έγιναν πράξη, πιέζουν να πραγματωθούν βίαια.

Το αδιέξοδο τελικά οδηγεί σε όνειρα. Και ο κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς είναι απεγνωσμένα ονειρικός.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βαφείδης

Ερμηνεύουν: Μιχάλης Μπατζιακούδης Ζωή Μαργαρίτη Σταυρούλα Κουρτίδου Χάρης Ντόμπρας Ξανθίππη Νάνου Κυριάκος Αραμπατζής Αντωνία Περδικάκη

Info:

Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30

Προπώληση εισιτηρίων : Καθημερινά 11.00-13.00 και 19.00-21.00 στην είσοδο του Δημοτικού θεάτρου και στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 17), στο καφέ ΟΥΤΟΠΙΑ (πεζόδρομος Ταχυδρομείου) και στο βιβλιοπωλείο Καφετζή (Εμπορίου 41).

Τιμή εισιτηρίου: 5€ (προπώληση) – 7€(είσοδος) – 4€(άνεργοι, φοιτητές)

.

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »