Θέατρο
1156 views 0 comments

Νίκος Σταυρακούδης: «Να κερδίσουμε τους αυριανούς θεατές του θεάτρου, τα παιδιά»

by on Αύγουστος 23, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΓΑ

Ερμηνεύει έναν από τους πιο απολαυστικούς και απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του  γοητεύοντας μικρούς και μεγάλους. Ο Αλεξανδρουπολίτης ηθοποιός και σεναριογράφος Νίκος Σταυρακούδης υποδύεται τον διάσημο «πονηρό» γιατρό Δον Μπάρτολο στην παράσταση, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε   η Κάρμεν Ρουγγέρη, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» και  παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης. (Τετάρτη 24 Αυγούστου, ώρα 21.00)

«Ένας από τους λόγους που επέλεξα να παίξω αυτόν τον σπουδαίο ρόλο στο έργο,  Ο Κουρέας της Σεβίλλης , που το έκανε όπερα ο Τ. Ροσσίνι , ήταν το στοίχημα  της  Κάρμεν Ρουγγέρη να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της όπερας , με έναν απλό αλλά πολύ ουσιαστικό και υψηλής αισθητικής τρόπο», λέει μιλώντας στην artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό, ο Νίκος Σταυρακούδης.

«Σε όλα τα έργα του Μπομαρσέ πίσω από τα πρόσωπα του (ρόλους) φωτογραφίζονται αξίες και συμπεριφορές διαχρονικές. Στον Κουρέα της Σεβίλλης ο ρόλος που υποδύομαι είναι ο γιατρός Δον Μπάρτολο που του ανατέθηκε η κηδεμονία μιας 18χρονης πάμπλουτης που έχασε τη μητέρα της. Σκοπός του ηλικιωμένου γιατρού γίνεται  λοιπόν να εκμεταλλευτεί και να αποσπάσει την περιουσία της κοπέλας (Ροζίνας)  με το να την παντρευτεί. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συμβεί αυτό  αλλά δυστυχώς  γι’ αυτόν,  θα νικήσει ο έρωτας και η μικρή Ροζίνα θα βρει αγάπη και ευτυχία δίπλα στον νέο που έχει ερωτευτεί. Πρόκειται για μια μάχη του καλού και του κακού που πάντα παίζεται στη ζωή», λέει ο βραβευμένος με το κρατικό βραβείο Καρόλου Κουν, αγαπημένος  ηθοποιός.

σταυρακουδης 1

Η συνεργασία του με την Κάρμεν Ρουγγέρη ξεκίνησε το 1996 και ακολούθησε μια τριετής συνεργασία μαζί της στο Εθνικό θέατρο  (ΚΟΠΕΛΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ) . Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα ξαναβρέθηκαν  φέτος τον χειμώνα στο θέατρο Κιβωτός με την ίδια πια παραγωγό και με αναλλοίωτη την αγάπη και το πάθος της για το παιδικό θέατρο.

«Η δουλειά που γίνεται για το ανέβασμα μιας  παιδικής παράστασης  (στη σκηνή της  Κάρμεν Ρουγγέρη) δεν διαφέρει σε τίποτα από το θέατρο των ενηλίκων. Αντιμετωπίζουμε ισάξια και ίσως πιο απαιτητικά,  το σκοπό μια άρτιας και καλόγουστης παράστασης που θα ψυχαγωγήσει αλλά και θα καλλιεργήσει το παιδί αλλά θα την ευχαριστηθεί και ένας ενήλικας .  Ο θίασος αποτελείται από άξιους συναδέλφους με σπουδές σε χορό και τραγούδι. Άλλωστε στις εποχές που ζούμε έκρινα πως το κέρδος πια στη δουλειά που κάνω,  είναι να μπορέσω να κάνω έστω κι ένα παιδί από το κοινό να αγαπήσει τη δουλειά μου, την τέχνη του θεάτρου. Να κερδίσουμε τους αυριανούς θεατές.», προσθέτει ο Νίκος Σταυρακούδης.

σταυρακουδης 2

Το χειμώνα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, θα  γράψει μαζί με τη συνεργάτιδά του,  Σάρα Γανωτή, μια νέα σειρά για τον ΑΝΤ1, ενώ  γράφει και τα επεισόδια για μια σειρά της Άννας Χατζησοφιά που θα προβληθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Θεατρικά θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης όπου θα συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ένκε Φεζολάρι στο ανέβασμα του έργου του Μ. Κακογιάννη «Το τελευταίο ψέμα»

Ο Νίκος Σταυρακούδης έχει τελειώσει  τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1991. Έχει παίξει σε παραστάσεις του Κρατικού και ελεύθερου θεάτρου, έγραψε και έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ έγραψε και βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο Καρόλου Κουν για το θεατρικό έργο «Καταδικός μου»

Be the first to comment!
 
Leave a reply »