Θέατρο
851 views 0 comments

Νικητής ο ερωτας! Είδαμε τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας»

by on Νοέμβριος 6, 2014
 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μα καλά τι δουλειά έχει ο Γιώργος Μαργαρίτης στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» είναι το (κατευθυνόμενο;) ερώτημα όσων βρίσκονται έξω από το Παλλάς κ σκέφτομαι ότι κάπως έτσι, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Οι ηθοποιοί ένας και ένας ταγμένοι στο ρόλο τους. Υποκλίνεσαι στη Ρένη Πιττακη, αν και θα την ήθελες περισσότερο στη σκηνή. Ανακαλύπτεις για ακόμα μια φορά πόσο πιστή στο θέατρο είναι η Μαρία Πρωτόπαππα, χαριτωμένη ενζενί (και πάλι) όσο και όπως όμως θα έπρεπε η Ευγενία Δημητροπούλου και μήλο της έριδος ο Βασίλης Μπισμπίκης που «γεμίζει» τη σκηνή ως τσέλιγκας, με το παρουσιαστικό, το ταλέντο και τη φωνή του που τον βοηθά να επιβάλλεται.

Agapitikos 03

Ο Χρήστος Στέργιογλου αποδεικνύει πως όσο κάλος ηθοποιός είναι στο δράμα που κυρίως τον έχουμε δει, εξίσου καλός είναι και στην κωμωδία. «Φοράει τη μάσκα» του παππού και κάνει τον κόσμο να γελά με την ντοπιολαλιά που χρησιμοποιεί.

Μαζί τους Πάνος Βλάχος και Χριστίνα Τσάφου σε ρόλους «κλειδιά» που δεν παίζουν εξαργυρώνοντας απλώς την αναγνωρισιμότητα τους από την τηλεόραση. Ακόμα 13 ηθοποιοί και ζωντανά μουσικοί, αριστερά και δεξιά της σκηνής υπό την επιμέλεια του Θοδωρή Οικονόμου.

actors

Όταν φτάνει η ώρα του Γιώργου Μαργαρίτη να ερμηνεύσει δυο κομμάτια, ο Πέτρος Ζούλιας σταματάει την πλοκή, αφήνοντας τους ηθοποιούς του αγάλματα. Το έργο λήγει με μία μεγάλη γιορτή, μουσική και τραγούδι και τον ερμηνευτή, ενσωματωμένο στην πλοκή.

Παρότι έχουμε ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, νέα παιδιά και όχι μόνο, δεν γνώριζαν την ιστορία του Δημητρίου Κορομηλά.

Φυσικά ο έρωτας είναι ο νικητής και το κοινό, που φεύγει από το  θέατρο με ένα πλατύ χαμόγελο. Δεν είναι και λίγο.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »