Θέατρο
1060 views 0 comments

Ξενώνες αγάπης και δημιουργίας-Μια ημέρα στο «Σπίτι του ηθοποιού»

by on Ιανουάριος 12, 2014
 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εδώ δεν είναι γηροκομείο, ζουν και έρχονται νέοι άνθρωποι», μου λέει με  νόημα. Όνειρο 25 χρόνων της Άννας Φόνσου το «Σπίτι του ηθοποιού» ανοιχτή πλέον αγκαλιά, εδώ και 9 μήνες, για όσους την έχουν ανάγκη. Το «ξενοδοχείο», όπως το λέει, είναι γεμάτο και προσπαθεί μαζί με τους 5 εργαζόμενους να επιβιώσει, χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Το φαγητό καθημερινά στην ώρα του, προσφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Είκοσι άτομα ζουν στο «Σπίτι», σαράντα συνολικά οι μερίδες που δίνονται.  Οι προϋποθέσεις για να μείνει κάποιος είναι να μην έχει έσοδα από πουθενά και να μην έχει και κατοικία στο όνομα του. Εδώ τα δωμάτια είναι επιπλωμένα, με πίνακες σπουδαίων ζωγράφων Τσαρούχη, Σπυρόπουλου, θέρμανση, air-condition, πλυντήρια και το πιο σπουδαίο, παρέα. Αισθάνονται σαν το σπίτι τους και ετοιμάζονται για την επόμενη δουλειά τους, χωρίς το άγχος του ενοικίου. Στο «Σπίτι του ηθοποιού» μπορεί κάποιος να μείνει ένα χρόνο και ήδη υπάρχει λίστα αναμονής για τους επόμενους ένοικους.

unnamed[4]

«Περιμένω κάποια στιγμή να με δεχτεί ο υπουργός πολιτισμού, που δεν ξέρω γιατί, δεν με δέχεται, ώστε να μας δώσει η πολιτεία τα λεφτά που μας χρωστάει για να ολοκληρώσουμε και το διπλανό κτήριο», καταλήγει η πρόεδρος του, Άννα Φόνσου.

Μέσα στο Φεβρουάριο οι «ένοικοι» της οδού Παναθηναίων 1 και Παναθηναίων 5, στα Κάτω Πατήσια, ετοιμάζουν ένα μονόπρακτο του Πιραντέλο. Στο χώρο γίνονται σεμινάρια υποκριτικής, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί και καφέ μπαρ για το κοινό, που ως αντίτιμο καλείται να αφήσει, ο,τι νομίζει, στον κουμπαρά της εισόδου.

unnamed[5]

Παράλληλα η Άννα Φονσου παρουσιάζει το έργο του Κύπριου συγγραφέα Γιώργου Νεoφύτου «Μανώλης» στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 26 Ιανουαρίου. 10 ευρω είσοδος για το «Σπίτι του Ηθοποιού»

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »