Θέατρο
985 views 0 comments

Ο «Άγριος Σπόρος» με πρωταγωνιστή τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στην Καβάλα

by on Φεβρουάριος 14, 2014
 

Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, «Άγριος Σπόρος», σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Κίμωνα Κουρή και την Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου, θα παρουσιαστεί στη Καβάλα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.

Το έργο

Ένας πατέρας με την κόρη του, μία παραλία, ένα μυστήριο το οποίο ψάχνει τη λύση του. Κατηγορίες, μία εξαφάνιση και ένας ενδεχόμενος φόνος υπό διερεύνηση. Μία αυθαίρετη καντίνα τοποθετημένη σε μία απόμερη επαρχιακή παραλία, συρτάρια γεμάτα απλήρωτους λογαριασμούς, κλήσεις και χρέη. Ένας πατέρας ο οποίος προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην Ελληνική πραγματικότητα του 2013 και να επιβιώσει μαζί με τη νεαρή κόρη του. Ο φόβος, οι υποψίες και οι προκαταλήψεις μέσα από μισές αλήθειες και θολές δικαιολογίες.

«Με μισές αλήθειες οι λαοί καλλιεργούν και θρέφουν τις εθνικές τους προκαταλήψεις. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον εθνικής αυταρέσκειας, οι εθνικές προκαταλήψεις, απαλλαγμένες από ατομική συνείδηση και συναισθήματα, αποκτούν τη σκληρότητα ενός λαϊκού κατηγόρου. Κανένα ελαφρυντικό δεν γίνεται δεκτό. Έτσι η απλούστευση των κατηγοριών αποκτά μια ιδιαίτερη τεχνική, και η γενίκευση γενικεύεται ως κανόνας. Φταίχτες είναι οι άλλοι.» σημειώνει ο συγγραφέας του έργου Γιάννης Τσίρος και προσθέτει: «Από αντίδραση λοιπόν στις κατηγορίες αυτών των προκαταλήψεων, ίσως προκατειλημμένος κι εγώ, τοποθετώ συνειδητά τα πρόσωπα του έργου μου σ’ ένα οριακό μεταίχμιο ελληνικής παρακμής. Σ’ ένα επαρχιακό τοπίο, όπου η αγωνία της επιβίωσης προηγείται από την εφαρμογή των οικονομικών διατάξεων, και η ανυποταξία στους νόμους γίνεται καθημερινή άσκηση επιβίωσης. Σ’ αυτό το τοπίο οι κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται. Η απολογία τους είναι πάντα αδύναμη, γιατί το κατηγορητήριο βασίζεται πάντα σε μισές αλήθειες. Αλλά όταν η μισή αλήθεια συμπληρώνεται από προκατάληψη είναι αρκετή για καταδίκη.»

AgriosSporos-Press02[1]

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – κοστούμια : Πάρις Μέξης

Μουσική : Δημήτρης Θεοχάρης

Φωτισμοί : Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οργάνωση Παραγωγής : Χουάνχο Κορράλες

Παραγωγή : Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Χουάνχο Κορράλες

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κίμωνας Κουρής, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου

Φωτογραφίες, δημιουργικό αφίσας & γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Ψαθάς

Βοηθός Σκηνογράφου : Κατερίνα Αϊναροζίδου

Βοηθός Σκηνοθεσίας & Παραγωγής : Πένυ Μιχαηλίδου

info

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, 21:00

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, 20:00

Εισιτήρια : 14 ευρώ, 12 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, μαθητικό, άνεργων, πολυτέκνων

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »