Θέατρο
857 views 0 comments

Ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς»

by on Ιανουάριος 20, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Τον θεατρολόγο και ιδρυτή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» Νικηφόρο Παπανδρέου τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για το έργο του, που ανανέωσε και σφράγισε τον θεατρικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, ο καθηγητής στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ συγκαταλέγεται στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς», την ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που «συστήνει» στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή με τη δράση, το έργο και την δημόσια παρουσία τους συνδιαμορφώνουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Papandreou aponomi

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος, ο Νικηφόρος Παπανδρέου, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό φύλλο και το μετάλλιο που παίρνουν οι «Επίμονοι Θεσσαλονικείς», ευχαρίστησε κοινό και διοργανωτές λέγοντας: «Είναι τιμή να σε τιμά η πόλη σου, και μάλιστα με τέτοιον ευφυέστατο τίτλο: ως Επίμονο Θεσσαλονικέα. Αν πράγματι επηρέασα κάπως τον θεατρικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, το χρωστάω σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί ζήσαμε αυτή την περιπέτεια, η οποία συνεχίζεται».

Η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου περιέγραψε τη διαδρομή του τιμώμενου από τα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής Σχολής (όπου η ίδια τον γνώρισε ως καθηγητή) και την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης ως τις αίθουσες του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

Η θεατρολόγος Σοφία Ευτυχιάδου, φοιτήτρια επίσης του τιμώμενου, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, και συνεργάτριά του στην Πειραματική Σκηνή, τόνισε την διπλή διάσταση του Νικηφόρου Παπανδρέου ως οραματιστή επιστήμονα και καλλιτέχνη και την επιμονή του να διευρύνει διαρκώς τον κύκλο των μυημένων θεατρόφιλων.

Papandreou GG

Ο ηθοποιός και καθηγητής στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ Δημήτρης Ναζίρης, από τα βασικά μέλη της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», έκανε μια από καρδιάς, όπως τόνισε (και με πολύ χιούμορ, όπως το κοινό αναγνώρισε), αναδρομή στη συνεργασία του με τον τιμώμενο και κατέληξε: «Για έναν ηθοποιό, το να τον σκηνοθετεί ο Παπανδρέου είναι απόλυτη ασφάλεια».

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »