Θέατρο
567 views 0 comments

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

by on Φεβρουάριος 6, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Tην παράσταση  «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» παρουσιάζει  ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»   στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο .

Η θέση του γραμματικού του σεραγίου «ορφάνεψε» και ο δαιμόνιος Καραγκιόζης έρχεται για να την καλύψει. Σύντομα όμως έρχονται και οι μπελάδες, μιας και μόλις καταφθάσουν οι υποψήφιοι πελάτες, ο Καραγκιόζης δεν αργεί να τα κάνει άνω κάτω…

«Εδώ ο καλός γραμματικός

γράμματα με το κιλό

γράμματα με το τσουβάλι

θα σας γράψω μια ντουζίνα

και μετά ελάτε πάλι»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Paramythia_Karagiozi_01

Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου είναι ο Δομτζίδης Απόστολος. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Το παραμύθι». Αποτελεί ακόμα μόνιμο  συνεργάτη  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Οι τρεις καλές συμβουλές» που περιέχει την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών που έγραψε ο ίδιος.

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.α. Τέλος σε συνεργασία με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τάξεις σχολείων με βιωματικές δράσεις για το θέατρο σκιών.

taparamithiatoukaragi-karagiozis

Info:

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 18:00

Τηλ. 6976 491598, 6976 478073, 25410 91973

Διομήδεια Ξάνθης 67100

www.talesofkaragiozis.gr

faceboook: paramythiakaragiozi

email: apdomtz@gmail.com

nat.michailidou@yahoo.gr

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »