Θέατρο
637 views 0 comments

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ θα δοκιμάσουν τα ζαχαρωτά της Αλεξανδρούπολης

by on Μάιος 5, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου έρχεται στην Αλεξανδρούπολη  με  το πολυαγαπημένο,  κλασσικό  παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ»,  του οποίου την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Χάρης Ρώμας .

Η διασκευή του έργου έγινε από τους Χάρη Ρώμα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη που φιλοδοξούν να περάσουνε το μήνυμα στα παιδιά , ότι στην πάλη ενάντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της οικογένειας.

Υπάρχει βέβαια η μάγισσα που προσελκύει τα παιδιά στο ζαχαρωτό σπίτι για να τα φάει, όμως εδώ η μάγισσα έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όμορφη γυναίκα! Κι αυτό γιατί το κακό στη πραγματική ζωή έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε κάτι όμορφο και ελκυστικό. Επίσης ο πιστός γάτος της μάγισσας που είναι το κωμικό στοιχείο του έργου, παλεύει συνεχώς μέσα του με την συνείδησή του.

Τα υπέροχα αδερφάκια Χάνσελ και Γκρέτελ, αθώα άλλα έξυπνα, με ένα πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ τους και με τη διαρκή θέληση να στηρίξουν το χήρο πατέρα τους, δεν καταφέρνουν να τον προστατέψουν από τα μάγια της σατανικής αλλά και γοητευτικής μάγισσας.

«Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου έχει τη βασική πεποίθηση ότι τα δυνατά μηνύματα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μέσω της παιδικής παράστασης, είναι πιο αποτελεσματικά όταν η παράσταση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και όχι στείρα διδακτικό. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται και να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα έντεχνα να περνούν μέσα τους οι μεγάλες αξίες που πρέπει να τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Επιμένουμε στην αυστηρή επιλογή και εκπαίδευση των κατάλληλων ηθοποιών που μπορούν να αποδώσουν τέλεια τους ρόλους τους και την υψηλή αισθητική της παράστασης. Εγγύηση για αυτό είναι οι συντελεστές της παράστασης» αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της παιδικής σκηνής.

253684_129672403883897_638539493_n

 Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας (για 8η χρονιά στο παιδικό θέαμα)

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Χορογραφίες: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση με σειρά εμφάνισης είναι:

Χάνσελ: Γιάννης Πισκιντζής

Γκρέτελ: Ελενα Καληγέρη

Μάγισσα Κανιμπάλα: Κωνσταντίνα Σανή

Γάτος Φρέντο: Πέτρος Νικολάου

Ξυλοκόπος: Μανώλης Κονταξάκης

Info:

Κινηματογράφος  ΗΛΥΣΙΑ

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ώρες παραστάσεων: 12 το μεσημέρι  και 5:30 μ.μ.

Εισιτήρια: Προπώληση 8 ευρώ  (Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη)

Ταμείο 10 ευρώ

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6973.056635 -6944.283935

Be the first to comment!
 
Leave a reply »