Θέατρο
632 views 0 comments

Το «Γαϊτανάκι» της ειρήνης ξετυλίγεται στην Αλεξανδρούπολη

by on Ιούλιος 1, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Το μουσικοχορευτικό έργο της Ζωρζ Σαρή «Το Γαϊτανάκι» με το ομώνυμο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, παρουσιάζει στην Αλεξανδρούπολη η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο που δίνει μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους, φωτίζοντας ξανά τα πρόσωπά τους με χαμόγελα!

Ένα μαγευτικό σκηνικό με 7 ηθοποιούς που χορεύουν, τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά! Μια παράσταση με πολύ χιούμορ, γέλιο, συγκίνηση και ανατροπές.

γαιτανακι

Λίγα λόγια για το έργο :

Ο Κυρ –Νικόλας ζει ήσυχα παρέα με τα βιβλία του, μέχρι τη στιγμή που ένα τραγούδι γεννά μέσα του μια μεγάλη ιδέα: Όλα τα παιδιά της γης μια δεδομένη στιγμή να πιαστούν χέρι- χέρι και ν’ αγκαλιάσουν τη γη που είναι στρογγυλή. Παίρνει το χάπι της νεότητας από το γιατρό Ξανανιώνη και ξεκινά να μεταδώσει στον κόσμο την ιδέα του. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει… Θα καταφέρει να φτιάξει το Γαϊτανάκι της ειρήνης;

«Αν όλα τα παιδιά της γης

πιάναν γερά τα χέρια

κορίτσια αγόρια στη σειρά

και στήνανε χορό

ο κύκλος θα γινότανε

πολύ πολύ μεγάλος

κι ολόκληρη τη Γη μας

θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.»

γαιτανακι 2

Η ταυτότητα της παράστασης:           

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης – Χάρης Γκατζόφλιας

Στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Χορογραφίες: Έλιο Φοίβος Μπέικο

Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα

Κατασκευή Σκηνικών: Νίκος Τσολερίδης

Δημιουργικό: Γιάννης Λαζαρίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αμαλία Ζαγοριανού, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Μάγειρος, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Ναταλία Λυδία Παππά, Νίκος Κουνέλης, Ντία Ζούρα

γαιτανακι 4

info:

Πότε: Τετάρτη 5 Ιουλίου  ώρα 21.00

Που: Δημοτικό Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης

Τιμή εισιτηρίων: 8 προπώληση (Βιβλιοπωλείο Βαταμίδης)

10 ταμείο

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sJHFASlSDFE

γαιτανακι 1

Το ιστορικό:

Η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης” του θεάτρου “Παυσίλυπος”, ιδρύθηκε το 2004, στη Θεσσαλονίκη. « Η ομάδα μας στηρίχτηκε στο μεράκι μας και στην ανάγκη  μας για καλό και ποιοτικό θέατρο.  Δημιουργήθηκε με γνώμονα της την υπέροχη μουσική, τις θαυμάσιες χορογραφίες και τα  καταπληκτικά κοστούμια και κυρίως κείμενα που επιτρέπουν στα παιδιά να κατανοήσουν τη ροή τους και να γίνουν δέκτες σημαντικών μηνυμάτων. Σκοπός μας, να προάγουμε τον πολιτισμό και να μεταφέρουμε την μαγεία του παιδικού θεάτρου στο ευρύτερο κοινό, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων πόλεων. Επιδίωξη όλων των μελών της σκηνής μας είναι να προσφέρουμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε, θέατρο απλό και κατανοητό, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό και αναβαθμισμένο.

Συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια δημιουργικής απασχόλησης με το παιδικό θέατρο, και ανεβάζοντας περισσότερες από 20 παραγωγές, δεσμευόμαστε πως η πείρα μας δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την συνεχή βελτίωση του επιπέδου τον παραστάσεων μας, και υποσχόμαστε να χαρίσουμε στους μικρούς μας φίλους ακόμη πιο υπέροχες και φαντασμαγορικές παραστάσεις.», τονίζουν οι δημιουργοί της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »