Θέατρο
939 views 0 comments

Το θεατρικό παιγνίδι βγαίνει από το «κουκούλι» του στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

by on Ιανουάριος 9, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

«Ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα λογοτεχνικό-θεατρικό κείμενο, ένα έργο  τέχνης, μια φωτογραφία,  μια μουσική, ένα καπέλο, μια στιγμή, ένα συναίσθημα…

Όλα μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή ….

Όλα μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για την έναρξη του θεατρικού παιχνιδιού..

Και τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν…».

 

Ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά με την επωνυμία «Το κουκούλι», δημιουργούν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η  ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.

«Ο τίτλος του εργαστηρίου υποδηλώνει τρυφερότητα, μεταμόρφωση, μετάβαση, δημιουργία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την περιοχή της Θράκης», εξηγεί η υπεύθυνη του εργαστηρίου Μαρία Παπαδοπούλου.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ταξίδι στη φαντασία. Με αυτοσχεδιασμούς, κινητικές – σωματικές ασκήσεις, μιμήσεις, φωνητικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, μεταμφιέσεις, τα παιδιά  δημιουργούν, νιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν, ανακαλύπτουν, συνθέτουν, φτιάχνουν το δικό τους μαγικό χώρο και ξεκινούν!!!

Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα -χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους- τα παιδιά εκφράζουν την άποψή τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, έννοιες και αξίες που διέπουν τη ζωή μας, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα, καθώς επίσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή. Αναλόγως της εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τμήματος για παιδιά άνω των 4 ετών.

Εγγραφές και πληροφορίες στο τηλ. 25510-36663, info@emthace.org

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη (2002) με καθηγητές τον Γ. Κιμούλη , την Ταμίλα Κουλίεβα , την Ελένη Χατζηαργύρη, τον Δημήτρη Βάγια , τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, το Νίκο Τουλιάτο, την Κική Σελιώνη κ.α. Παρακολούθησε εργαστήρια Physical Theatre με το Marcello Magni (Theatre de Coplicite). Πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από το 2005.

2005 Θεατρικό παιχνίδι σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών Απόδημου Ελληνισμού που διεξάγεται στο κατασκηνωτικό κέντρο «Γ. Παπαδριέλης» του Δήμου Κομοτηνής

2005 -2008 Θεατρικό παιχνίδι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κομοτηνής

2012 Θεατρικό παιχνίδι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σαμοθράκης

2009-2013 Θεατρικό παιχνίδι στo κέντρο ημέρας για άτομα με αναπηρία στο παιδικό χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και τους σκηνοθέτες Στέφαν Στάιτσεφ, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Δημήτρη Ιωάννου, Πάνο Παπαϊωάννου, Δημήτρη Παπασταμάτη, Αλμπέρτα Τσομπανάκη κ.α.

Συμμετείχε σε παρουσιάσεις βιβλίων πολλών συγγραφέων.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »