Θέατρο
1014 views 0 comments

Το μονόπρακτο «Ο Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια», με τον Γιώργο Χρονά στην Αλεξανδρούπολη

by on Μάρτιος 22, 2014
 

Η Ποιητική Παράσταση: «Ο Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια» με τον Γιώργο Χρονά παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη, στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στις 20:00
Μία παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της μια βραδιά του Αυγούστου του 2013, στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, φτάνει στη Ρώμη αφού πέρασε – προς το παρόν – από τις ελληνικές πόλεις: Καβάλα, Αθήνα-στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Art Café Polis, Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Βόλο, στο Ίδρυμα Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, με τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά, να επιλέγει, να διαβάζει και να δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο «ανοικτό» μονόπρακτο. Ένα μονόπρακτο γεμάτο ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ονείρου και χαμένων φίλων.

Η Παράσταση

Stari-hotel-Balkan[1]

Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ’ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες.
Δεν συνοδεύεται από τον Αλέκο Σεγκόπουλο. Ο Γιώργος Χρονάς – δουλεύει ρεσεψιονίστ σ’ αυτό το ξενοδοχείο –του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες. Εκεί σ’ αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές.
Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν το μονόπρακτο.Μια μαύρη γραβάτα, κι ένα πένθος στο μανίκι του σακακιού, του ρεσεψιονίστ, και το θαύμα των ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη.

Info:

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη

Τηλ. 2551 036663

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 20.00
Είσοδος: 5 € με κρασί

Be the first to comment!
 
Leave a reply »