Θέατρο
984 views 0 comments

«Το παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού», πορεία προς τη συνειδητοποίηση της ζωής

by on Δεκέμβριος 4, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Τελευταία παράσταση για «Το παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού» ,της Φανής Γέμτου, στην παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ .

Όπως επισημαίνει η συγγραφέας και σκηνοθέτις του έργου πρόκειται για «μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση», ένα «ποιητικό μιούζικαλ με πολλές συγκινητικές και αστείες στιγμές» που έχει την ιδιαιτερότητα όλη η ιστορία να εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια της καρδιάς και του μυαλού του ήρωα. «Από τη δομή του και μόνο το έργο είναι ποιητικό γιατί προσωποποιούνται τα όργανα του σώματος», αναφέρει .

Η υπόθεση της παράστασης

Η περιπέτεια του μικρού Γιώργου τη μέρα των γενεθλίων του δεν είναι το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει κανείς. Ή μήπως είναι; Όλοι φαίνεται να τον έχουν ξεχάσει. Μέσα σε ένα πρωινό μαθαίνει να πολεμάει για ό,τι ονειρεύεται κι αγαπάει. Μέσα σε ένα σκοτεινό βρεγμένο κήπο μαθαίνει πως ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Μέσα σε ένα βροχερό απόγευμα μαθαίνει να ζει αληθινά.
Η Καρδιά και το Μυαλό του Γιωργάκη είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Όπως κάθε ιστορίας άλλωστε… Ένα έργο γεμάτο ανατροπές, τρυφερότητα, γέλιο, συγκίνηση, αγωνία. Ένα έργο για μια ζωή με ουσία, που δεν έχει ανάγκη από δώρα και τούρτες, παρά μονάχα από μια πελώρια αγκαλιά γεμάτη αγάπη και όνειρα.

Info

καρδια-μυαλο 2

«Το παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού»
Σκηνοθεσία :Φανή Γέμτου

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα

Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Παναρετάκης

Χορογραφίες :Δημήτρης Δανιηλίδης

Παίζουν: Χρυστάλλα Σκόρδου, Αλέξανδρος Βάρθης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 25310-37770.

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »