286 views 0 comments

Της μουσικής τα νήματα ξετυλίγονται στο καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα

by on Μάιος 5, 2018
 

Tην παράσταση «Της μουσικής… τα νήματα» θα παρουσιάσει το θέατρο μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ”, μια σπουδαία καλλιτεχνική ομάδα που εδώ και 25 χρόνια έχει καταγράψει τον δικό της δρόμο ως θεατρική σκηνή και εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας, στην Αλεξανδρούπολη ( καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα).
Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.
Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακορντεονίσταςμε μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος «The Strings » , ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.
Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής η οποία αν και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες ,οι χορογραφίες , το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’ όλες τις ηλικίες.
Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση τους και παίζονται σε μαύρο φόντο.
Βιογραφικό:
Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo1992 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου στα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.
Ξεκίνησε με κατασκευή θεατρικής και διακοσμητικής κούκλας παίρνοντας μέρος σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις.  Από το 1996 δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ιταλία, Τενερίφη και Κύπρο), Τουρκία, Ν.Αφρική και Ν.Κορέα.
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου .
Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε. Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 «Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου » στα Βασιλικά .


Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση «Ακροβασίες «το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν «Ο Γαργαληστής»το 2008-9 , «Tης μουσικής τα νήματα» 2009-2010 στο Θέατρο Επι Κολωνώ και τέλος «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα»για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12 στο Θέατρο ΠΚ
Το 2011 έστησε κουκλο-θεατρικό εργαστήρι στην Αθήνα το οποίο λειτούργησε με τις παρακάτω δραστηριότητες:
-Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες
-Κουκλοθεατρικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές
-Σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, υποκριτικής, κλόουν, κινηματογράφου και animation από έμπειρους εκπαιδευτές
Βασικό μέλημα της ομάδας είναι η διαρκής εκπαίδευσή της
Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίχτης-κουκλοποιός, σπούδασε σωματικό θέατρο και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, χορού ,κλόουν και σύγχρονου θεάτρου σκιών.
Η Ελένη Παναγιώτου σπούδασε κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό ,ζωγραφικής και stop motion animation .
H νέα συνεργάτης της ομάδας, Ελένη Γιαννακοπούλου, είναι νηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, έχει σπουδάσει μουσική και σωματικό θέατρο και είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας.
INFO:
«Της μουσικής… τα νήματα»
Καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα (Εμπορίου 41)
Δευτέρα, 7 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλ. 25510-23050

Be the first to comment!
 
Leave a reply »