192 views 0 comments

Το μυθολογικό καλοκαίρι των εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ

by on Ιούλιος 4, 2019
 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μυθολογικά παραμύθια και διαχρονικές ιστορίες αγαπημένων ηρώων της μυθολογίας, ξαναζωντανεύουν και συστήνονται ξανά σε μικρούς και μεγάλους από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ και υπόσχονται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι.
Μέσα από τα κείμενα και την εξαιρετική εικονογράφησή τους , παρουσιάζονται με απλό και άμεσο τρόπο 6 μυθολογικά παραμύθια, εξοικειώνοντας τα παιδιά με τους κυριότερους ελληνικούς μύθους:
Το ταξίδι του Οδυσσέα, Ο Μύθος του Θησέα, Ιάσονας και Αργοναύτες , Ομήρου Οδύσσεια,  Ομήρου Ιλιάδα, Οι άθλοι του Ηρακλή.
Ένα ιδανικό καλοκαιρινό δώρο για τα παιδιά.

Το ταξίδι του Οδυσσέα
Κείμενο: Δάγλας Αριστείδης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Το Ταξίδι του Οδυσσέα, ένα ταξίδι που δε µοιάζει µε κανένα άλλο, διατρέχει τις φουρτουνιασµένες σελίδες του βιβλίου πατώντας στις ράγες του οµηρικού έπους.
«Το ξαναδιαβάσαµε, το εικονογραφήσαµε και ελπίζουµε να προσθέσει κάτι νέο στις πολυάριθµες διηγήσεις του ίδιου ταξιδιού, µέσα από τα µάτια εκατοντάδων συγγραφέων. Κοινός τόπος όλων µας όµως είναι και θα είναι η Ιθάκη.»

Ο Μύθος του Θησέα
Κείμενο: Δάγλας Αριστείδης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Ο Θησέας διέσχιζε τον χρόνο και τον χώρο µε ικανότητα µοναδική.
Πολλοί ήταν αυτοί που τον είδαν δίπλα στον Μιλτιάδη να κατατροπώνει τους Πέρσες στον Μαραθώνα.
Κάποιοι άλλοι τον είδαν µεταξύ των θεών του Ολύµπου κι άλλοι πάλι µαρτυρούν πως ο σπουδαίος τούτος ήρωας ήταν πάντοτε παρών όταν οι Έλληνες τον είχαν ανάγκη. Έκανε κι άλλα, πολλά κατορθώµατα σε χώρες που κανείς δεν είχε ξαναδεί, πέρα από τα όρια του κόσµου των ανθρώπων.
Έτσι πέρασε στην αιωνιότητα ως αθάνατος.

 


Ιάσονας και Αργοναύτες
Κείμενο-Εικονογράφηση: Καραβίας Αριστείδης
Για πάνω από τρεις χιλιετίες, η ιστορία του Ιάσονα και των Αργοναυτών συναρπάζει τον κόσμο. Το ταξίδι του Ιάσονα για να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα στον βασιλιά Πελία είναι μια περιπέτεια επικών διαστάσεων.
Στην εκστρατεία πήραν μέρος όλοι οι ήρωες της αρχαίας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ηρακλή.
Η Αργώ, το διάσημο πλοίο του ταξιδιού, είχε κατασκευαστεί από έλατα Πηλίου, με την καθοδήγηση της θεάς Αθηνάς. Είχε πενήντα κουπιά και στην πρύμνη ήταν τοποθετημένο ένα κομμάτι από την ιερή βελανιδιά της Δωδώνης.
Ας σαλπάρουμε λοιπόν με την Αργώ, τον Ιάσονα και τους συντρόφους του σε αυτό το φανταστικό και επικίνδυνο ταξίδι σε μακρινά εδάφη, με μυθικά τέρατα και επικίνδυνες θάλασσες…

Ομήρου Οδύσσεια
Κείμενο-Εικονογράφηση: Καραβίας Αριστείδης
Μετά την πτώση και την καταστροφή της Τροίας, ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της Ιθάκης, ξεκίνησε με τα καράβια και τους συντρόφους του για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα.
Όμως, ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, θυμωμένος επειδή ο Οδυσσέας τύφλωσε τον Κύκλωπα γιο του, τον Πολύφημο, τον τιμώρησε να περιπλανιέται δέκα ολόκληρα χρόνια σε χώρες άγνωστες, νησιά επικίνδυνα και θάλασσες ανταριασμένες. Ανθρωποφάγοι και πελώρια τέρατα μπήκαν εμπόδιο στον δρόμο του.
Τελικά, με την εξυπνάδα, την επιμονή, την αδάμαστη θέληση και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του κατάφερε να επιστρέψει στην Ιθάκη.
Τις ατέλειωτες περιπέτειές του και την τιτάνια προσπάθειά του μας περιγράφει ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας, ο Όμηρος, στο θαυμαστό έργο του Οδύσσεια.


Ομήρου Ιλιάδα
Κείμενο-Εικονογράφηση: Καραβίας Διονύσης
Με αφορµή την απαγωγή της Ωραίας Ελένης οι Έλληνες ξεκίνησαν µεγάλο πόλεµο ενάντια στους Τρώες. Η θυσία της Ιφιγένειας, η διαµάχη του Αχιλλέα µε τον Αγαµέµνονα, ο θάνατος του Πάτροκλου, η άγρια εκδίκηση του Αχιλλέα, η ανάµειξη των θεών κι ο µαρτυρικός θάνατος ηρώων είναι µόνο µερικά από τα επεισόδια του µακροχρόνιου πολέµου. Η µοίρα όµως είχε αποφασίσει ότι η Τροία έπρεπε να πέσει.
Ο πολυµήχανος βασιλιάς της Ιθάκης, ο Οδυσσέας, έδωσε τη λύση µε το Δούρειο Ίππο. Η καταστροφή της Τροίας ήταν αναπόφευκτη.


Οι άθλοι του Ηρακλή
Κείμενο-Εικονογράφηση: Καραβίας Διονύσης
Aπό τα πολύ παλιά χρόνια, οι άνθρωποι έπλαθαν µύθους και ιστορίες για ήρωες που έκαναν θαυµαστά έργα και τους έσωζαν από µεγάλους κινδύνους. Τους ήρωες αυτούς τους φαντάζονταν ρωµαλέους και δυνατούς, αντρειωµένους και ενάρετους, ξεχωριστούς, γεµάτους καλοσύνη. Το παράδειγµά τους γινόταν το φωτεινό µονοπάτι που οι απλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να ακολουθήσουν στη ζωή τους.
Αυτός που οι άνθρωποι θαύµασαν κι αγάπησαν πιο πολύ από όλους, πιο πολύ κι από θεό, ήταν ο Ηρακλής. Τα κατορθώµατά του ήταν πολλά και ξακουστά. Η φήµη του εξαπλώθηκε σε όλο τον τότε γνωστό κόσµο και οι άθλοι του συναρπάζουν ακόµα και σήµερα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »