579 views 0 comments

Το βιβλίο «Μισή αλήθεια» του συγγραφέα Γεράσιμου Θεοδόση παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

by on Ιούνιος 18, 2018
 

Μια δραματική ιστορία για τον έρωτα, την παρακμή και τον θάνατο, αποτελεί το νέο μυθιστόρημα του Γεράσιμου Θεοδόση «Μισή αλήθεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» και θα παρουσιασθεί στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018.
Ένας σφετεριστής της αγάπης, ένα έγκλημα πάθους και η ατέρμονη δυστυχία που αφήνει τη στάχτη της σε συναισθήματα, αισθήσεις, σκέψεις κι ένας δραματικός έρωτας που παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις στους άδειους δρόμους της Αθήνας, σε ερωτικά καταγώγια των Βρυξελλών, καταθλιπτικά ξενοδοχεία και γαλλικά κάστρα, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μια ατέρμονη εναλλαγή ρόλων από τον «μετόκοσμο» του Επίκουρου έως τους κύκλους του Εμπεδοκλή που έλκονται και απωθούνται, απωθούνται και έλκονται. Με γλαφυρή γραφή και ερωτισμό ο συγγραφέας ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας και τρυπώνει στα μύχια της ψυχής του ήρωα.
Το βιβλίο:
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημοσθένης Καλένδης δέχεται στο γραφείο του την επίσκεψη της Σοφίας Ευγενίδη, μιας γυναίκας απαράμιλλης ομορφιάς, η οποία δηλώνει θαυμάστρια του βιβλίου του Απονομή Δικαιοσύνης και του αναθέτει την υπόθεση της νεκρής αδελφής της προκειμένου να την αποκαταστήσει ηθικά, έστω μετά θάνατον. Του αφήνει τα «ημερολόγια» της αδελφής της και στη συνέχεια εξαφανίζεται.
Ο Καλένδης έρχεται αντιμέτωπος με αναπάντητα ερωτήματα: Τι σχέση έχει μαζί του ο εραστής της νεκρής αδελφής; Και ποιος είναι ο πραγματικός δολοφόνος της; Ο πόθος του για τη γυναίκα-μυστήριο που εμφανίστηκε και χάθηκε μέσα στη νύχτα κατακλύζει το είναι του. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να χαρεί, να σκεφτεί, να υπάρξει. Τον έχει στοιχειώσει. Δεν συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένος με ένα όνειρο –ακόμα κι όταν η γυναίκα που αγαπά του λέει: «Σ’ αγαπώ ερήμην σου, ερήμην μου, ερήμην όλων.»


Βιογραφικό:
Ο Γεράσιμος Θεοδόσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Δικηγορεί, γράφει και διδάσκει.
Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Ακολούθησαν άλλα δέκα μυθιστορήματα: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ (2000), ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑΣ (2001), ΤΟΣΗ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ (2003), ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (2004), Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΣΡΕΝΤΙΝΓΚΕΡ (2005),ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ (2006), ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (2009), ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΑΜΟΖΟΥ (2012), BLACKJACK ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, 21 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ (2013), ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (2018).
Το 2000 κυκλοφόρησε η μονογραφία του, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, η μοναδική (τότε) νομική μελέτη για τη σχέση δικαίου και τέχνης και το 2018 το βιβλίο «Μια συντομότερη ιστορία του δικαίου». Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος των περιοδικών ΑΝΤΙ και ΔΙΑΒΑΖΩ. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΑΥΓΗ κ.α.
Είναι προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και δικηγόρος Αθηνών.
INFO:
Παρουσίαση του βιβλίου «Μισή Αλήθεια»
Art Gallery Café
Σκρα 2 -4, Αλεξανδρούπολη
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρα 20.30
Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χρήστος Βασματζίδης, δικηγόρος-κριτικός λογοτεχνίας
Άννα Σαακίδου, δικηγόρος
Ηλίας Ζιάκας, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός-δημοσιογράφος Μαρία Παπαδοπούλου
Διοργάνωση:
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ-Φωτεινή Σκαρλακίδου

Be the first to comment!
 
Leave a reply »